VA PARLAR DE TOT

Del Bosque: "És difícil revertir la situació del Madrid"

L'exseleccionador espanyol analitza la situació del conjunt blanc

del-bosque

del-bosque

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vicente del Bosque, exseleccionador espanyol i extècnic del Reial Madrid, ha destacat que és difícil revertir una situació com la del quadro blanc i que el pitjor que li ha passat a l’equip és tenir tres entrenadors en un any. El tècnic, campió del món amb Espanya el 2010, ha manifestat durant la presentació del seu campus de futbol que "algunes situacions són difícils de revertir", perquè és una cosa que ell mateix ha viscut durant la seva trajectòria, perquè en aquests casos el que sol passar és que "tothom pensava més en l’últim partit que en revertir la dinàmica negativa de l’equip".

També ha respost a les declaracions del gal·lès Gareth Bale en les quals assenyalava que els jugadors són "com robots". El salamantí ha indicat que "en el món del futbol hi ha d’haver una disciplina que s’ha d’acceptar" i ha afegit que segurament "aquesta frase no hauria tingut tanta transcendència si les coses haguessin anat bé".Del Bosque no ha volgut donar noms al ser preguntat sobre quins futbolistes poden ser un exemple per als nois que entrin al seu Campus, però sí que s’ha referit als que va tenir a la selecció: "Van ser veritablement exemples", va expressar.

Sobre Xavi Hernández

Va opinar que Xavi Hernández, que va disputar l’últim partit de la seva carrera ambl’Al-Sadd  i que es convertirà en tècnic, s’unirà a "aquest gran grup d’entrenadors que hi ha a Espanya", i va assegurar que Raúl González "ha començat com ha de ser, aprenent i formant-se", perquè segons el seu parer "no hi ha cap recepta per arribar a ser entrenador d’un equip gran", però està segur que l’excapità madridista "assolirà els objectius que es proposi perquè ha sigut molt exigent amb si mateix sempre i és molt tossut". L’exseleccionador no té un pronòstic per a la final de la Copa del Rei, que disputaran aquest dissabte a Sevilla el Barcelona i el València.

Com tota final "és un partit incert i equilibrat perquè el València ha recuperat els bons resultats i el Barça està en xoc per l’eliminació a la Champions". D’altra banda, ha recordat que en els seus temps de futbolista "era un partit que sempre venia de gust jugar i que era especial".

La temporada 2018-2019

Del Bosque també ha analitzat la temporada que acaba d’acabar. Ha considerat que el Barcelona ha sigut el millor equip de la Lliga perquè "ho ha demostrat pel futbol i per victòries", tot i que ha reconegut que ha sigut "una Lliga estranya, perquè el Madrid s’ha quedat despenjat".

Sobre les sorpreses de la campanya 2018-19 ha destacat la "fantàstica temporada" que han fet equips com el Getafe i l’Eibar i tots aquells que han lluitat fins al final pel cinquè lloc.

I al ser preguntat pels millors entrenadors ha reconegut en aquest aspecte que té "debilitat pels entrenadors espanyols no només d’Espanya, sinó també els que treballen fora", i per això ha lloat la figura de Pep Guardiola i Rafa Benítez a l’estranger, i de la Lliga Espanyola ha destacat el tècnic del Getafe, Bordalás, i l’exentrenador del Sevilla, Pablo Machín.

Del Bosque s’ha referit així mateix a dos dels grans noms del mercat de l’estiu, Kylian Mbappé i Neymar. Ha dit que, tot i que li agraden els dos, creu que "tampoc hi ha tants grans jugadors millors que els que tenen al Reial Madrid o al Barcelona", i ha destacat que malgrat la seva mala temporada l’equip blanc "té una plantilla fantàstica".

Sobre el VAR

Vicente del Bosque s’ha mostrat partidari de l’ús del VAR perquè és "una eina necessària perquè hi hagi justícia", tot i que ha reconegut que "és millorable" i que "sempre serà difícil que tothom accepti les seves decisions".

A més, va enaltir la selecció femenina que disputarà el Mundial de França. "El futbol femení ha millorat molt per una feina de molts anys", ha declarat l’exseleccionador, que opina que de moment ‘la Roja’ està "un esglaó per sota d’altres grans seleccions", però que podrà competir i que arribar a aquest segon Campionat del Món "és tot un èxit".

Notícies relacionades

El Campus Vicente del Bosque, que aquest any celebra la seva novena edició, està dirigit a nens d’entre 6 i 15 anys de tot el món i en ell s’hi uneixen esport i valors positius que, segons ha indicat el tècnic de Salamanca, "estan presents en la millor activitat esportiva i són fonamentals en el desenvolupament i la formació dels més joves".

Aquest any, el Campus presenta, a més, com novetat, el projecte Women’s Football, un curs d’entrenament d’alt nivell destinat a jugadores d’entre 10 i 17 anys que vulguin millorar les seves qualitats com a futbolistes i que s’impartirà a Mallorca, una de les seus del Campus juntament amb la de Madrid, Estepona i Salamanca.