els campionats

Així està la situació a les principals lligues europees

La Bundesliga és el campionat que resol el campió en l'última jornada entre el Bayern i el Dortmund

Dortmund (Germany), 11/05/2019.- Duesseldorf’s Adam Bodzek (L) in action against Dortmund’s Paco Alcacer (R) during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Fortuna Duesseldorf in Dortmund, Germany, 11 May 2019. (Alemania, Rusia) EFE/EPA/FRIEDEMANN VOGEL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Dortmund (Germany), 11/05/2019.- Duesseldorf’s Adam Bodzek (L) in action against Dortmund’s Paco Alcacer (R) during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Fortuna Duesseldorf in Dortmund, Germany, 11 May 2019. (Alemania, Rusia) EFE/EPA/FRIEDEMANN VOGEL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. / FRIEDEMANN VOGEL (EFE)

3
Es llegeix en minuts

La resolució de la Bundesliga més apassionant dels últims anys, l’últim repte de Pep Guardiola amb la Copa d’Anglaterra, la final de la Copa d’Itàlia i la confirmació dels títols a Holanda i Portugal, que toquen amb els dits l’Ajax i el Benfica són algunes de les qüestions que es resoldran aquesta setmana en el futbol europeu.  Així està la situació a Europa.

ALEMANYA

La Bundesliga arriba a l’últim dia sense resoldre qui és el campió. El Bayern de Munic avantatja en dos punts el Borussia Dortmund i tots dos s’enfronten a equips que es juguen la possibilitat d’entrar a la Lliga de Campions. El Bayern rep l’Eintracht de Jovic  i el Dortmund viatja a Moenchengladbach.

- Queda per resoldre:

El títol: Bayern (75 punts), Dortmund (73)

1 plaça de Champions i les 2 de la Lliga Europa: Borussia Moenchengladbach (55 punts), Bayer Leverkusen (55), Eintracht (54), Wolfsburg (52)

Copa: Leipzig - Bayern (25 maig).

ESPANYA

Un lloc a la Lliga de Campions, al qual opten el València, el Getafe i el Sevilla, i la resolució de les places de la Lliga Europa. El València juga a Valladolid, el Getafe rep el Vila-real i el Sevilla, l’Athletic, que es juga la Lliga Europa. L’Espanyol i la Reial Societat s’enfronten entre ells, a l’espera de la derrota dels bilbaïns. La tercera plaça del descens és del Girona, excepte si passa un miracle en forma de golejada a favor seu al camp de l’Alabès i de derrota escandalosa del Celta davant del Rayo.

- Queda per resoldre:

1 lloc a la Lliga de Campions i la Lliga Europa (al jugar la final de la Copa el València i el Barcelona la setena plaça també entra a Europa): València (58), Getafe (58), Sevilla (56), Athletic Club (53), Reial Societat (50), Espanyol (50)

Copa: València-Barcelona (25 maig).

Confirmar un lloc de descens.

 FRANÇA

Amb els dos primers llocs assegurats (el PSG i el Lilla), a falta de dues jornades, el Lió (66) i el Saint-Étienne (62) pugnen per la tercera plaça de la Lliga de Campions.

- El que queda per resoldre:

1 lloc de Champions i 1 de Lliga Europa: Lió (66), Saint-Étienne (62), Montpeller (58)

1 plaça de descens directe i una altra d’eliminatòria per la permanència: Amiens (35), Mònaco (33), Caen (33), Dijon (31).

ANGLATERRA

Després de conquerir la Lliga, el repte que afronta el City de Guardiola és adjudicar-se la Copa davant el Watford de Javi Gracia i convertir-se en campió absolut d’Anglaterra (Lliga, Copa, Copa de la Lliga i Supercopa en la mateixa temporada).

Copa: Manchester City - Watford (18 maig).

ITÀLIA

A falta de dues jornades, amb el Juventus i el Nàpols com a campió i subcampió, encara queden per definir-se dos llocs de Lliga de Campions, als quals opten l’Atalanta, l’Inter, el Milan i la Roma i el consegüent repartiment a la Lliga Europa.

- Queda per resoldre:

2 places Champions i dues més de Lliga Europa: Atalanta (65), Inter (63), Milà (62), Roma (62), Torino (60), Lazio (58).

1 lloc de descens: Parma (38 ptos), Bolonya (37), Udinese (37), Gènova (36), Empoli (35)

Copa: Lazio - Atalanta (15 maig).

HOLANDA

L’Ajax, que ja va conquerir la Copa, és més que virtual campió de la Lliga, amb 3 punts i +14 gols en la seva diferència amb el PSV Eindhoven.

- El que queda per resoldre:

Confirmar el títol.

L’AZ Alkmaar, el Vitesse, l’Utrecht i l’Heracles es juguen l’eliminatòria per dues places de la Lliga Europa

Excelsior i De Graafschap, eliminatòries per la permanència.

PORTUGAL

El Benfica, gràcies a la seva diferència de gols amb el Porto, en té prou amb un punt per ser campió. Rep el Santa Clara (7è) i el Porto, l’Sporting, a qui s’enfrontarà una setmana després a la final de Copa. El Tondela que presideix l’exfutbolista espanyol David Belenguer juga una 'final’ per la permanència amb el Chaves.

- El que queda per resoldre:

El Títol: Benfica (84 ptos), Porto (82)

Notícies relacionades

Una plaça de descens: Tondela (33 ptos), Chaves (33).

Copa: Sporting-Porto (25 de maig).