polèmica religiosa

L'Ajax, pendent del dejuni pel Ramadà

Tres jugadors (Mazraoui, Ziyech i Labyad) es poden presentar al partit sense ingerir ni aliment ni aigua

ajax

ajax / JOHN THYS (AFP)

1
Es llegeix en minuts

L’Ajax, que s’enfronta aquest dimecres al Tottenham en la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions (en l’anada, 0-1 per als holandesos), està pendent de si tres dels seus jugadors, Noussair MazraouiHakim Ziyech i Zakaria Labyad, faran dejuni pel Ramadà. Un portaveu del club va dir al diari 'De Telegraaf' que els futbolistes tindran llibertat d’elecció, i que "si algun vol dejunar en aquest període, s’haurà de posar d’acord amb l’entrenador i el personal mèdic".

L’únic que s’ha pronunciat fins al moment és Mazraoui, que va confirmar que pensa seguir els preceptes de l’islam i no menjar ni beure durant el dia. "Estic acostumat a fer-ho. ¿Pot un atleta d’alt nivell deixar de menjar si ha de fer un gran esforç? Hi ha opinions diferents, però aquesta és la meva elecció. Em sento bastant enèrgic durant el Ramadà", va dir Mazraoui en una entrevista amb el diari 'Het Parool'.

15 hores sense menjar ni beure

En cas de seguir el dejuni de forma estricta, el futbolista no ingerirà cap aliment ni líquid en les 15 hores prèvies a l’inici del partit, ja que l’alba aquest dimecres a Amsterdam està prevista per a les sis del matí i la posta de sol a les 21.15 hores. "El partit és a les 21.00 hores, a les 21.15 hores tindria la possibilitat de beure alguna cosa. Si jugo, puc anar ràpidament a la banda per fer un glop", va indicar el futbolista.

Notícies relacionades

El fisioterapeuta del club, Raymond Verheijen, ha recomanat tant a Mazraoui com a Ziyech i Labyad que posposin el dejuni i, en una entrevista amb el diari 'De Telegraaf', ha dit que "seria totalment irresponsable complir el Ramadà en aquesta època de la temporada". Segons va explicar, la falta d’aliments i líquids en les hores prèvies al partit produeix que els músculs es contreguin més lentament, i augmenti el risc de patir lesions.

"Imagina que el partit acaba 0-1 i, després de 90 minuts, han de jugar una pròrroga. Espero que els mateixos jugadors pensin que això és impossible", va afegir el fisioterapeuta.