més de mil locals encausats

Justícia ratifica el delicte penal per piratejar el futbol en establiments

LaLiga denuncia que només en la present temporada ha detectat més de 19.000 emissions il·legals

GRA029 MADRID  3 2 2017 - Fachada de la Audiencia Provincial de Madrid donde hoy concluye el juicio al profesor del Colegio Vallmont de Villanueva del Pardillo  Madrid  Carlos R I   acusado de trece delitos continuados de abusos sexuales a menores de trece anos entre los anos 2010 y 2015  EFE Javier Lizon

GRA029 MADRID 3 2 2017 - Fachada de la Audiencia Provincial de Madrid donde hoy concluye el juicio al profesor del Colegio Vallmont de Villanueva del Pardillo Madrid Carlos R I acusado de trece delitos continuados de abusos sexuales a menores de trece anos entre los anos 2010 y 2015 EFE Javier Lizon / Javier Lizon (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Audiència Provincial de Madrid ha ratificat que l’emissió il·legal de partits en establiments públics resulta constitutiva de delicte davant la propietat intel·lectual de l’article 270 del Codi Penal, segons va informar LaLiga, que va recordar que fins ara hi ha més de mil locals encausats.

A unes interlocutòries dictades recentment per les Seccions 2a i 17a, l’Audiència s’ha pronunciat així sobre la conducta dels titulars d’establiments pirates denunciats per LaLiga, per emetre il·legalment els seus partits.

Per l’Audiència Provincial, l’esmentada conducta "resulta constitutiva d’un delicte davant la propietat intel·lectual de l’art. 270 del Codi Penal, i no només del delicte previst a l’art. 286.4 del Codi Penal, que tipifica l’ús d’equips i programes que permetin l’accés no autoritzat a serveis d’accés condicional o equips de telecomunicació".

LaLiga va destacar també la interpretació de la Secció 17a, per a la qual "les gravacions audiovisuals, tals com les retransmissions d’un esdeveniment esportiu, són mereixedores de protecció autònoma i independent tot i que ni la gravació ni la transmissió tinguessin per objecte una obra intel·lectual".

La patronal va assegurar en un comunicat que "sempre ha defensat aquesta tesi" i que el pronunciament de l’Audiència és "un important pas més en la batalla legal que tant Laliga com Mediaproducción S.L.U. –llicenciatari dels drets televisius per al Canal de Locals Públics– mantenen contra la xacra de la pirateria".

Més de mil procediments oberts

També va recordar que en l’actualitat hi ha més de mil establiments públics amb procediments penals oberts en contra seu i que la majoria de les sentències dictades condemnen unes penes mínimes de quatre mesos de presó, al pagament d’importants multes econòmiques i a indemnitzar LaLiga per danys i perjudicis.

La Xarxa Territorial de Verificadors de Llicències de contingut de LaLiga, que compta amb prop de 100 professionals, treballa per tota la geografia espanyola per detectar accions fraudulentes i en la present temporada ha detectat més de 19.000 emissions d’aquest tipus.

Notícies relacionades

També ha identificat prop de 60 casos de suboperadors i instal·ladors que es lucraven comercialitzant i/o facilitant l’accés als continguts de LaLiga a locals públics.

Amb les dades obtingudes, LaLiga ha denunciat més de 4.300 establiments, i fruit d’això es van requisar més de 800 descodificadors il·legals.