partit històric

Les periquites se citen avui a Cornellà

Les noies del primer equip blanc-i-blau juguen a partir de les 11 hores contra l'Atlètic al RCDE Stadium

espan-muj

espan-muj

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ja es palpal’emoció  d’una gran cita. Aquest dilluns, a partir de les 11 hores (també per Gol TV), començarà un partit molt especial al RCDE Stadium. Per primera vegada en la història, les noies blanc-i-blaves juguen a l’escenari habitual del conjunt masculí. I ho fan contra l’Atlètic de Madrid on s’espera batre el rècord d’assistència en un partit de futbol de dones a Catalunya

Aquesta marca la té actualment el Barça amb les 12.178 persones que van assistir a la tornada de la Champions davant del Lió el març passat alMini. El repte no sembla gaire complicat si es té en compte que el club ha repartit ja les 40.000 localitats disponibles, però hi ha el temor que no tothom que ha recollit les invitacions hi acabi anant. El mal temps, desgraciadament, no hi ajuda gaire.

Per exemple, el club ha suspès la ‘fan zone’ que tenia previst obrir a les 9.30 hores als voltants del camp pelvent  i ha traslladat les activitats a dins de l’estadi.

"Vine al temple"

L’entitat periquita ha llançat des de fa setmanes una campanya amb el ‘hashtag’ #Vinealtemple per atreure els màxims aficionats possibles al camp. Dilluns de la setmana passada es van presentar els detalls del partit. La presentació va comptar amb el vicepresident Carlos García Pont, el director general esportiu Òscar Perarnau, el director de màrqueting i comercial Agustí Filomeno i l’entrenador del primer equip femení Salvador Jaspe. 

"És un homenatge al nostre futbol femení. Estic encantat de poder obrir-los les portes de l’estadi i espero que tota l’afició periquita vingui a donar suport", va assegurar llavors García Pont, que va insistir en els valors d’"humilitat, compromís i respecte" que encarnen les jugadores blanc-i-blaves.

"Una gran festa"

Filomeno, mentrestant, va recordar la rapidesa amb què s’han esgotat les entrades i va afirmar que la jornada d’avui serà "una gran festa" de l’esport femení. “Deu dies abans del partit vam haver de penjar el cartell de 'sold out'. Tindrem un camp especialment ple”, va vaticinar.

La secció, encara semiprofessional, es va crear el 1970 i compta amb 139 jugadores repartides en vuit equips

Notícies relacionades

"Vull animar la gent de l’Espanyol i de la societat perquè hi siguin presents. És un partit de la màxima dificultat i la màxima il·lusió", va reflexionar Perarnau, que va resumir la situació actual d’una secció creada el 1970. El club compta amb 139 jugadores repartides en vuit equips. "Estem creixent de forma progressiva. L’estructura és actualment semiprofessional, però a poc a poc estem augmentant els recursos".

Jaspe, el tècnic que ha liderat l’ascensió de l’equip en les últimes jornades, va destacar la il·lusió que es viu al vestidor. “Tant de bo el partit de dilluns sigui l’inici perquè se’n puguin fer molts més. Les noies prenen aquest partit de manera especial perquè és la primera vegada que competeixen en un estadi tan gran", va remarcar l’entrenador. 

Temes:

Espanyol