cita a cornellà

L'Espanyol polvoritza el rècord del Barça d'assistència en un partit femení a Catalunya

L'Atlètic guanya per 0-1 i segueix líder de la Lliga en un partit amb 20.615 persones

rpaniagua47852233 cornella el prat  22 04 2019  la perica paula protege el bal190422131646

rpaniagua47852233 cornella el prat 22 04 2019 la perica paula protege el bal190422131646 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’il·lusionant moment que viu el futbol femení a Espanya es va corroborar amb un dia històric al RCDE Stadium. Les noies del primer equip periquito es van estrenar al temple blanc-i-blau en un partit amb 20.615 persones, un nou rècord d’assistència a Catalunya. La xifra aconseguida davant de l’Atlètic supera els 12.178 espectadors que van anar al Mini en els quarts de final de la Champions de l’any passat davant delLió. Les madrilenyes es van emportar el triomf (0-1) i segueixen líders de la Lliga per davant del Barça.

L’excel·lent campanya de màrqueting feta pel club en les setmanes prèvies al partit va tenir la seva recompensa. L’entitat va repartir les 40.000 entrades amb celeritat, però existia el temor que molts dels ‘premiats’ no assistissin finalment a l’estadi aquest Dilluns de Pasqua.

Mal temps

La meteorologia tampoc hi ajudava gaire. Les previsions es van complir,l’amenaça de pluja va ser constant i el vent va obligar, fins i tot, a suspendre la ‘fan zone’ prevista als voltants de l’estadi. Al final l’estadi no es va omplir. Era previsible, especialment en un camp la millor entrada del qual per veure l’equip de Rubi van ser 24.037 espectadors contra el Barça.

No obstant, els 20.615 superen la mitjana de la temporada del conjunt masculí (18.828) i asseguren una certa longevitat del rècord català si el club blaugrana no decideix obrir el Camp Nou per a la tornada de semifinals de Champions contra el Bayern de diumenge que ve. De moment, va anunciar aquest dilluns que es van esgotar les 13.205 entrades disponibles al Mini davant del quadro alemany. 

La pujada del Wanda

“Quina mala pinta que té això, no vindrà ni l’àrbitre”, comentava un veterà periquito junt amb la seva neta abans d’entrar al RCDE Stadium. “Hem de tenir fe, els periquitos mai fallem en aquestes coses, farem història. Segur que almenys omplim la meitat de l’estadi”, li responia una senyora molt més optimista. Va clavar el seu pronòstic.

Aspecte de les grades de Cornellà durant el partit entre l’Espanyol i l’Atlètic de la Lliga femenina / JORDI COTRINA

Un dia després del fantàstic resultat del Barça a Munic en la Champions li tocava respondre a l’afició periquita en un context marcat per l’auge del futbol femení. El rècord del Wanda del passat 17 de març (60.739 espectadors contra el Barça) va suposar una pujada que s’ha d’aprofitar al camí cap a la igualtat amb el futbol masculí.

En el 'top ten’

Amb l’assistència d’aquest dilluns, l’Espanyol es col·loca ja en el 'top ten’ d’assistències històriques a Espanya en un 2019 que es va obrir el gener amb els 48.121 espectadors de San Mamés en un partit de Copa contra l’Atlètic. Bilbao és, precisament, la ciutat amb més seguiment del campionat femení.

“Estic encantat amb aquest rècord. Les noies s’ho mereixen tot, treballen cada dia com a professionals. Tant de bo amb el Mundial d’aquest any es consolidi aquest auge" (Salva Jaspe, entrenador de l’Espanyol)

La cita de Cornellà arribava, a més, en el millor moment de la temporada de les noies de Salva Jaspe, que feia sis jornades que no perdien (quatre victòries i dos empats), amb golejada inclosa al Rayo (1-5) en el seu últim partit. No van poder prolongar la ratxa les blanc-i-blaves, però van plantar cara a tota hora al líder i previsible campió.

Sense favor al Barça

Notícies relacionades

El xoc tenia la morbositat afegida que una victòria periquita deixava el títol amb safata al Barça. No hi va haver favor. L’Espanyol va estar a prop d’avançar-se en una rematada al pal de Paula (m. 11), però l’Atlètic va reaccionar i Ángela Sosa (m. 31) va posar per davant les blanc-i-vermelles, que van estar a prop de marcar el segon en una ocasió de Jenni Hermoso (m. 44).

Eli del Estal s’escapa de tres jugadores de l’Atlètic / JORDI COTRINA

L’afició va acomiadar amb una ovació les periquites al descans, just abans de conèixer-se la dada més esperada, aquesta xifra històrica d’espectadors. No es van rendir les blanc-i-blaves en el segon temps i van acariciar l’empat en una doble ocasió en l’últim sospir de Berta Eli. La festa va acabar amb derrota, però les noies van donar la volta a l’estadi aclamades per l’afició en una jornada inoblidable.

Temes:

Espanyol