gamberrada holandesa

Ultres de l'Ajax llancen coets per despertar el Juventus

L'acció s'ha produït als voltants de l'hotel d'Amsterdam que ocupa el conjunt italià

ajax

ajax / EMMANUEL DUNAND (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Seguidors ultres de l’Ajax han llançat aquesta matinada focs artificials als voltants de l’hotel on s’allotgen els jugadors del Juventus, a Amsterdam, per despertar-los en la prèvia del partit d’anada de quarts de final de la Lliga de Campions.

L’acció va ser reivindicada a les xarxes socials per l’F-Side, el mateix grup d’ultres que al febrer va llançar objectes similars i petards contra l’hotel on s’allotjaven els jugadors del Reial Madrid en la prèvia del partit d’anada de vuitens de final, que van guanyar els blancs per 1-2.

En aquesta ocasió, els ultres van llançar els focs artificials als voltants de l’hotel Van der Valk, lloc triat pel Juventus per fer descansar als seus jugadors i a quatre quilòmetres de l’estadi Johan Cruyff Arena. El xivarri va durar gairebé dos minuts i les forces de seguretat no han anunciat cap arrest.

Prohibició holandesa

Notícies relacionades

A Holanda els objectes pirotècnics només estan permesos la Nit de Cap d’Any i el seu ús durant un dia diferent està sancionat amb una multa de 100 euros, tot i que les penes poden ser més severes si el material utilitzat és il·legal. Una pàgina web d’aficionats de l’Ajax va anunciar per a aquest dimecres una convocatòria, dues hores abans del partit, als voltants de l’estadi per preparar càntics, tocar tambors i "encendre algunes bengales".

La policia ha recordat que l’ús d’aquests artefactes és il·legal i ha anunciat en un comunicat que, si s’encenen tant a dins com a fora del recinte esportiu, els que en portin "seran castigats i corren el risc de perdre’s el partit o rebre una prohibició a llarg termini per entrar a l’estadi".