Ajax 1-1 Juventus

Cristiano posa les bases de la classificació del Juventus

L'equip d'Allegri va patir molt davant de l'Ajax, però s'emporta un gran resultat per a la tornada gràcies a un gol del portuguès

Soccer Football - Champions League Quarter Final First Leg - Ajax Amsterdam v Juventus - Johan Cruijff Arena  Amsterdam  Netherlands - April 10  2019  Juventus  Cristiano Ronaldo scores their first goal  REUTERS Wolfgang Rattay

Soccer Football - Champions League Quarter Final First Leg - Ajax Amsterdam v Juventus - Johan Cruijff Arena Amsterdam Netherlands - April 10 2019 Juventus Cristiano Ronaldo scores their first goal REUTERS Wolfgang Rattay / WOLFGANG RATTAY (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

El Juventus va resistir amb molt compromís col·lectiu i va trobar la seva estrella, Cristiano Ronaldo, per aconseguir un resultat esperançador, sense gaires mèrits, davantd’un Ajax valent i incisiu, amb tant ímpetu com falta de concreció en els metres finals. Tot i així, el partit deixa la impressió que s’està complint el pla previst dels d’Allegri, però l’equip holandès va posar de manifest que no serà un convidat de pedra en l’eliminatòria.

L’Ajax no té, i tampoc vol, gaires alternatives al pla amb què va eliminar el Madrid: una pressió intensa i forta combinada amb tanta verticalitat com creativitat en l’atac. Així va aconseguir manar en el partit i trobar el camí de l’àrea rival, un espai habitual per als jugadors holandesos.

A còpia d’insistir en els seus postulats, l’Ajax va mantenir el partit en un precari equilibri en el qualels arguments ofensius dels italians, començant per Ronaldo, es mostressin en la seva mínima expressió.

Un Ajax incandescent

L’equip italià transmetia una certa solvència i, sobretot, una amenaça constant. El Juventus, amb un sistema defensiu flexible i ben estructurat, va aguantar l’empenta inicial, però quan va arribar el moment de començar a agafar el comandament, li va costar sobreposar-se a l’incandescent ritme passador de l’Ajax.

Molt capficat en el seu paper de visitant en una eliminatòria europea,l’equip d’Allegri es va tancar en la seva àrea sense miraments, va aguantar fases de patiment davant la desimboltura local i va sobreviure buscant entre els errors del valent rival.

Aparició de Ronaldo i de Neres

En el tram final del primer temps, la Juve va generar, sense gaire creació, gairebé tant perill com l’Ajax amb tot el seu treball. Va començar a aparèixer Ronaldo, inèdit fins aleshores, amb aquesta voracitat que el caracteritza i amb la voracitat que el caracteritza va començar a decantar l’eliminatòria. Va entomar una sacada de banda i, mentre la jugada viatjava a l’altre costat i a l’àrea, va córrer entre les línies enemigues, sense que cap rival el seguís, fins al cor de l’àrea, on va afusellar un Onana atònit per aconseguir el gol.

L’Ajax se’n va anar al descans enrabiat i va empatar en la primera jugada del segon temps, gràcies a una meravella de Neres, a l’estil d’un jove Cristiano Ronaldo, per aprofitar un error de Cancelo després d’una pilota llarga, que li va permetre fer una diagonal cap a l’àrea que va finalitzar amb un gran xut a l’escaire de Szczesny.

Notícies relacionades

L’equip de Ten Hag es va reafirmar en la seva idea i l’Ajax va tornar a obrir la porta per deixar passar la tempesta al saló torinès. La producció ofensiva del Juventus va ser deficient, gairebésense pes de Pjanic en el joc i sense la presència de Mandzukic, que se’n va anar a la banqueta sense més esforç en el seu historial. Allegri va recórrer a Douglas Costa per acabar d’encomanar-se a la resistència i al contraatac.

La defensa de la Juve va resistir davant del bombardeig massiu a què el va sotmetre el rival, sense notícies dels seus homes d’atac, tret per les cavalcades d’un hàbil Douglas Costa. Cada vegada amb menys intensitat, l’Ajax va buscar una victòria que es mereixia i la va tenir a prop per mitjà del debutant Ekkelenkamp.

Fitxa del partit:

<strong style="font-size: 1.6rem;">AJAX              1</strong>