PORTUGAL - UCRAÏNA (0-0)

Cristiano Ronaldo es queda en blanc en el retorn a la selecció

El davanter de la Juventus no va poder trencar la resistència del porter ucraïnès Pyatov

marcosl47461850 soccer football   euro 2020 qualifier   group b   portugal v190322213849

marcosl47461850 soccer football euro 2020 qualifier group b portugal v190322213849 / RAFAEL MARCHANTE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cristiano Ronaldo va ensopegar amb Portugal en el seu retorn a la selecció nou mesos després de l’adeu del Mundial a vuitens davantl’Uruguai. La campiona d’Europa va començar la defensa del títol en la fase de classificació per a la cita del 2020 amb un trist empat a Lisboa contra Ucraïna (0-0). Va tenir més ocasions el combinat de Fernando Santos, però es va embussar davant del meta Pyatov, que es va mostrar molt encertat en tot el duel.

L’exjugador del Madrid tenia ganes de deixar el seu segell en la tornada a la selecció, però va topar en dues oportunitats amb el porter ucraïnès en la primera meitat. El davanter no va acudir abans a la convocatòria internacional després d’acordar-ho amb el tècnic i la federació després d’estar involucrat en una presumpta violació.

Ensurt ucraïnès

Un gol anul·lat al bètic William Carvalho (m. 17) per un clar fora de joc va ser la primera ocasió clara de la campiona europea, que va poder avançar-se perfectament en rematades de Cristiano, especialment un xut amb l’esquerra repel·lit pel veterà Pyatov (m. 26).

L’astre de la Juventus va rebre un cop al turmell poc abans del descans i va tenir menys protagonisme en la segona meitat. No es pot dir el mateix del porter ucraïnès, que es va tornar a lluir amb una intervenció en una rematada del sevillista André Silva (m. 56).

Ensurt ucraïnès

Notícies relacionades

Amb Portugal abocada a la recerca del gol del triomf, la selecció dirigida per Xevtxenko va estar a prop de donar el cop gràcies a un tir de Konoplyanka que no va aturar Rui Patricio.Moraes va desaprofitar l’oportunitat quan semblava més fàcil marcar que fallar (m. 85).

Errors en la rematada

Portugal ho va continuar intentant i Rafa Silva va fallar l’última oportunitat dels lusitans després d’una assistència de Cristiano. El conjunt de Santos, que va demanar penal en una caiguda del debutant Dyego Sousa en l’últim sospir, va sumar 18 aproximacions a l’àrea, però es va haver de conformar amb l’empat en un grup que ara lidera Luxemburg després de tombar Lituània (2-1) en la primera jornada. Portugal s’enfrontarà amb Sèrbia el pròxim dilluns en el compromís següent. 

Triomfs fàcils d’Anglaterra i França

<strong>Anglaterra </strong>va oferir un espectacle en el retorn a la competició oficial amb una golejada davant la <strong>República Txeca</strong> a Wembley (5-0). Al mateix escenari on el conjunt de Southgate va segellar el pas a les semifinals de la Lliga de Nacions, els 'pross' van brillar amb tres gols de <strong>Sterling</strong>, un de <strong>Kane</strong> i un altre de <strong>Kalas </strong>en pròpia porta. El jove <strong>Sancho</strong>, del Dortmund, va completar un bon xoc. A Moldàvia, mentrestant, <strong>Antoine Griezmann</strong> va alleujar les penes de la seva trista temporada a l’Atlètic destacant amb la campiona del món (1-4). Els bleus van sentenciar amb tres gols en el primer temps, el primer de l’astre de l’Atlètic. <strong>Varane</strong> va marcar el segon de cap i <strong>Giroud </strong>va segellar el tercer. <strong>Mbappé </strong>va tancar el triomf.