la llista oficial

Piqué i Xavi, principal atractiu en el Catalunya-Veneçuela

El central blaugrana és l'únic representant del Barça entre els convocats per Gerard López

d2gawqhxcaaewkt

d2gawqhxcaaewkt

2
Es llegeix en minuts

Gerard López, seleccionador de Catalunya, ha comunicat aquest dimecres la llista de convocats per a l’amistós del pròxim dilluns davant de Veneçuela, partit que es jugarà a l’estadi Montilivi de Girona. El partit destaca per ser la primera vegada en la qual Catalunya juga en dates de compromisos FIFA i compta amb Gerard Piqué (únic convocat del Barça) i Xavi Hernándezcom a principal atractiu, en una llista en la qual no hi figuren els futbolistes catalans del Rayo, el Valladolid ni l’Osca, ja que no els han volgut cedir per evitar riscos de cara als partits trascedentales en els quals els tres clubs es juguen la permanència a Primera Divisió.

No obstant, Gerard López entén que el Valladolid, el Rayo Vallecano i l’Osca hagin decidit no cedir als seus jugadors. "Pot ser que s’hagi produït un efecte dòmino. És respectable la seva decisió, però hauria sigut més fàcil conèixer la decisió una mica abans i no quan faltava mitja hora perquè s’anunciés la llista", va dir respecte a la decisió de l’Osca, últim club que va comunicar la seva negativa a cedir futbolistes. "N’entenc els motius, ningú té l’obligació de cedir els jugadors i cadascú defensa els seus interessos, ho entenc i ho respecto. Això del temps, crec que es podria haver fet abans i així hauria buscat altres alternatives", va indicar.

Altres jugadors

El seleccionador català va dir que també va temptejar altres jugadors que volien venir, però que els seus entrenadors no els van donar permís i que alguns futbolistes que també hi estaven interessats, tot i que no van voler ni demanar el permís als seus tècnics. Quant a l’existència de pressions polítiques entorn del partit, Gerard López va recordar que "el país està en el moment que està", però va insistir que ell es dedica a qüestions esportives. "Per a mi el tema polític està totalment al marge", va afegir. "¿Si el partit serà una reivindicació política? En el meu cas i en dels nois, no", va afegir taxativament el tècnic.

Quant a la llista, amb Xavi Hernández i Gerard Piqué, el tècnic va comentar que tots dos són "dos homes bàsics i importantíssims perquè el partit sigui un gran èxit". "Serà segurament l’últim partit de Xavi amb la selecció catalana i Piqué és el millor central del món", va insistir el seleccionador.

Gerard López va comentar que programar un partit en una data FIFA és "un pas més" i es va congratular perquè el rival elegit sigui Veneçuela, un equip potent que està preparant la Copa Amèrica i vindrà de jugar "amb els seus millors homes" davant l’Argentina al Wanda Metropolitano.

La llista facilitada per Gerard López

Porters: Edgar Badía (Elx) i  Isaac Becerra (Nàstic Tarragona)

Defenses: Gerard Piqué (Barça), Marc Muniesa (Girona), Marc Bartra (Betis), Dídac Vilà (Espanyol), Martín Montoya (Brighton), Marc Cucurella (Eibar) i Aleix Vidal (Sevilla).

Notícies relacionades

Centrecampistes: Víctor Sánchez (RCD Espanyol), Óscar Melendo (RCD Espanyol), Joan Jordán (Eibar), Oriol Romeu (Southampton), Xavi Hernández (Al-Sadd), Pere Pons (Girona), Aleix García (Girona), Àlex Granell (Girona).

Davanters: Sergio García (Espanyol), Bojan Krkic (Stoke City) i Marc Cardona (Eibar).