Episodi lamentable a la Corunya

«¡Agafa-la per les tetes!»: Insults a una nena de 9 anys en un partit de futbol

Mares dels jugadors d'un equip van carregar contra la petita, que va sortir plorant del camp

37884313 59

37884313 59 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El que podia haver sigut una jornada plàcida i esportiva va derivar en un lamentable episodi masclista. L’escenari: un partit aleví de futbol 8 a la Corunya. Una jugadora de 9 anys de la Societat Deportiva Laxe va patir durant el partit insults des de les grades per part d’aficionats del Buño. Durant els 50 minuts que va jugar la nena va haver de sentir comentaris com “¡homenot!” o “¡agarrádea polas tetas, ou tédeslle mede!” (“agafa-la per les mamelles, o li tens por”).

Segons un representant de la directiva del Laxe, gran part d’aquests insults procedien de les mares dels jugadors visitants, tal com recull ‘La Voz de Galicia’.El directiu explica que els insults es produïen cada vegada que la nena tocava la pilota: “Ens sembla increïble, no sabem què va passar amb aquests pares. Estem avergonyits”.La jugadora va abandonar el campplorant i preguntant a la seva mare: “¿Què passa? ¿Les nenes no poden jugar a futbol?”

Notícies relacionades

Per a súmmum, Lucas Vicente Vidal, àrbitre del partit, va dir que no va sentir res i, per això, no va prendre cap mesura.

Els insults han generat una onada d’indignació en tot el futbol de la Costa da Morte, incloses les mateixes files del Buño, en què diverses mares presents en el partit van voler mostrar la seva repulsa.

Temes:

Masclisme