triatletes victoriosos

Mario Mola guanya el triatló d'Abu Dhabi; Alarza, tercer

El triatleta mallorquí s'imposa en la primera prova de les sèries mundials

mola

mola

2
Es llegeix en minuts

Mario Mola, tricampió del món de triatló, s’ha imposat en la primera prova de les sèries mundials amb una gran exhibició a Abu Dhabi. A més, Fernando Alarza, un altre dels espanyols presents en la competició, ha aconseguit la tercera plaça, tancant el podi després d’un gran atac final als últims metres.

La carrera es va disputar en la modalitat d’esprint (750 metres nedant, 20 quilòmetres en bici i 5 quilòmetres corrent), de manera que tot es va resoldre al final en la carrera a peu, a la qual va arribar un grup molt nombrós després que tot es reagrupés en el sector del ciclisme.

Remuntada en bici

La natació va tornar a ser el moment més complicat dels espanyols, que van patir per resistir el ritme dels millors; no obstant, tant Mario Mola com Fernando Alarza van ser capaços de resoldre-ho i després dels primers quilòmetres en bici van arribar al grup de cap, on van decidir mantenir-se inalterables amb el coneixement de la seva fortalesa corrent.

La segona transició va poder derrotarMario Mola, que va tenir problemes per calçar-se les vambes i va perdre un temps preciós. Des d’aquí va començar la seva remuntada, que no va tardar a aconseguir tornant a demostrar que és, probablement, el millor del món en aquest moment.

L’última fase

Primer va arribar a un grup en el qual hi havia Alarza, els va superar en els dos primers quilòmetres i mig i després va caçar el britànic Alex Yee, un jove de 20 anys que és, segurament, el triatleta més talentós de la nova fornada.

I amb ell es va mantenir fins als últims 500 metres. Poc després de caçar-lo, ja el va depassar, situant-se en primera posició i va començar a castigar amb un ritme alt. L’anglès va resistir tot el que va poder, però va haver d’acabar doblegant el genoll davant la velocitat i el talent de Mario Mola, que va celebrar amb ràbia aquesta primera victòria que ja el situa a la primera posició de la classificació.

Notícies relacionades

Per darrere, la baralla va estar pel tercer calaix del podi, que va anar a parar finalment a les camesd’Alarza. Llest i intel·ligent com pocs, va llegir perfectament la carrera, va aguantar en el segon grup i es va llançar contra el sud-africà Schoeman –vencedor a Abu Dhabi l’any passat– en l’últim quilòmetre. Amb més força que el seurival, Fernando el va agafar i el va deixar enrere, entrant tercer i dedicant l’èxit al seu fill acabat de néixer.

Així, el triatló espanyol comença el 2019 com va acabar el 2018, dominant amb autoritat. A més, per a la següent prova, la de les Bermudes el pròxim 27 d’abril s’espera la tornada a aquestes sèries mundials del cinc vegades campió del món, Javier Gómez Noya, que té el gran objectiu d’aconseguir plaça per a Tòquio 2020.

Temes:

Mario Mola