més arrestos

Un altre esquiador detingut per la trama de dopatge d'Àustria

Ja hi ha vuit esportistes implicats (entre l'esquí nòrdic i el ciclisme) en l'anomenada operació Sagnia

EPA9307. PRAGELATO PLAN (ITALIA), 27/02/2019.- Imagen de archivo realizada el 21 de febrero de 2006 que muestra a un esquiador de fondo sobre el mapa de Austria con los colores naciones en la casa del equipo de esquí de fondo austriaco, en Pragelato Plan (Italia). Al menos nueve personas han sido detenidas este miércoles en una operación antidopaje realizada en la localidad alemana de Erfurt y en la austríaca de Seefeld, donde se está celebrando el Mundial de esquí nórdico, informaron hoy las autoridades de Austria. EFE/ Christian Bruna

EPA9307. PRAGELATO PLAN (ITALIA), 27/02/2019.- Imagen de archivo realizada el 21 de febrero de 2006 que muestra a un esquiador de fondo sobre el mapa de Austria con los colores naciones en la casa del equipo de esquí de fondo austriaco, en Pragelato Plan (Italia). Al menos nueve personas han sido detenidas este miércoles en una operación antidopaje realizada en la localidad alemana de Erfurt y en la austríaca de Seefeld, donde se está celebrando el Mundial de esquí nórdico, informaron hoy las autoridades de Austria. EFE/ Christian Bruna / PETER KNEFFEL (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Un esquiador de fons austríac ha sigut detingut aquest dimarts en relació amb l’operació llançada contra una xarxa internacional que recorria a la tècnica del dopatge sanguini, i en la qual hi estan implicades ja 12 persones, entre elles vuit esportistes. La Fiscalia de la ciutat austríaca d’Innsbruck va confirmar l’arrest d’un esquiador, que el diari 'Kronen Zeitung' identifica com Johannes Dürr, que ja va donar positiu per dopatge als Jocs Olímpics del 2014.

Aquest arrest està relacionat amb l’operació Sagnia, durant la qual dimecres passat van ser detingudes nou persones a Alemanya i Àustria, entre elles cinc atletes que participaven en el Mundial d’esquí nòrdic, a la localitat austríaca de Seefeld. El mateix dia va ser detingut a Alemanya un metge esportiu, vinculat en el passat al ciclisme, el que es creu que és el capitost d’una organització internacional de dopatge.

Suspensió als dos ciclistes

A més, dos ciclistes austríacs estan sent investigats, un d’ells després d’acudir voluntàriament davant de les autoritats, per haver participat suposadament en activitats de dopatge. Aquest dimarts, la Unió Ciclista Internacional (UCI) va suspendre precisament els dos corredors involucrats: Georg Preidler i Stefan Denifl

Notícies relacionades

En concret, la tècnica utilitzada hauria sigut la de dopatge sanguini, a través de la qual els esportistes s’extreuen i congelen sang, i se la tornen a injectar just abans de competir, elevant així les seves capacitats cardíaques i respiratòries. Aquests esportistes podrien ser acusats de frau, un delicte que podria portar-los fins a tres anys a la presó.

Segons la legislació austríaca, el dopatge només és delicte si s’aplica a una altra persona, una cosa que no seria el cas al tractar-se de dopatge amb la sang pròpia.

Temes:

Dopatge