l'impacte a l'àsia

Un fenomen anomenat Wu Lei que ha posat l'Espanyol al mapa xinès

Els cercadors xinesos baten rècords de recerca amb les gestes del davanter blanc-i-blau

GRAF6801. CORNELLÀ-EL PRAT DEL LLOBREGAT, 02/03/2019.-El delantero chino RCD Espanyol Wu Lei (i) celebra su gol durante el partido correspondiente a la jornada 26 de LaLiga Santander disputado hoy en el estadio de Cornellà-El Prat entre el RCD Espanyol y el Real Valladolid CF.- EFE/Quique García

GRAF6801. CORNELLÀ-EL PRAT DEL LLOBREGAT, 02/03/2019.-El delantero chino RCD Espanyol Wu Lei (i) celebra su gol durante el partido correspondiente a la jornada 26 de LaLiga Santander disputado hoy en el estadio de Cornellà-El Prat entre el RCD Espanyol y el Real Valladolid CF.- EFE/Quique García / Quique García (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L’impacte de l’extrem Wu Lei a l’Espanyol i a la Lliga ha sigut espectacular des que el futbolista va arribar a l’entitat catalana en el mercat d’hivern, posant el focus de l’afició i els mitjans xinesos sobre el RCDE Stadium i obrint una enorme oportunitat de mercat per al club blanc-i-blau.

1. Un fitxatge de dos milions d’euros

L’Espanyol no va fer públic el cost del fitxatge de Wu Lei a causa d’un acord de confidencialitat amb el Shangai SIPG, el seu antic equip. De tota manera, alguns mitjans xinesos com el ‘Guangzhou Daily’ van parlar en el seu moment d’una operació que es va saldar per dos milions d’euros.

2. Un debut vist per 40 milions de xinesos

El debut de Wu Lei en el campionat va ser vist per 40 milions d’aficionats xinesos, segons el seu club. L’extrem va saltar al camp en el minut 78 a l’estadi de La Cerámica i va deixar bones sensacions sobre la gespa. Tant el cos tècnic com els seus companys han destacat sempre la seva voluntat d’integració.

3. El seu primer gol va atrapar 25 milions d’espectadors

La voluntat ofensiva de Wu Lei va tenir la seva recompensa contra el Valladolid, l’últim dissabte. Va ser llavors, al RCDE Stadium, quan l’extrem xinès va estrenar el seu compte realitzador a Espanya. Més de 25 milions d’espectadors van presenciar en directe el 3-1, obra del futbolista asiàtic.

4. Onze milions de recerques a Baidu, el Google xinès

Notícies relacionades

Ningú es va voler perdre el gol de Wu Lei. Els seguidors que no van veure la diana en directe, van buscar informació a través d’internet. Concretament, el 3-1 de l’extrem va tenir onze milions de recerques a la pàgina web Baidu, l’equivalent al cercador Google a la Xina.

5. Més que un fitxatge mediàtic: 27 gols

Wu Lei ha disparat l’impacte de l’Espanyol a la Xina, tant en el terreny mediàtic com en el de les xarxes socials. De tota manera, l’extrem xinès és molt més que això. A la Superlliga del seu país va marcar 27 gols i va firmar vuit assistències la temporada passada, cosa que li va valer per guanyar la Pilota d’Or xinesa de l’any 2018.

Temes:

Espanyol