En la Champions

22 nenes saltaran al Bernabéu amb els jugadors del Madrid i l'Ajax

La iniciativa s'emmarca dins de les accions en la setmana que se celebra el Dia Internacional de la Dona

rozas46954777 soccer football   champions league round of 16 first leg   a190213232419

rozas46954777 soccer football champions league round of 16 first leg a190213232419 / WOLFGANG RATTAY

1
Es llegeix en minuts

Els jugadors del Reial Madrid i l’Ajax  que saltin a la gespa del Santiago Bernabéu aquest dimarts seran acompanyats per 22 nenes, les 'player escorts', que sempre van agafats de la mà dels futbolistes en tots els partits de la Lliga de Campions. En aquest cas no hi haurà nens, només nenes, coincidint amb la setmana en què se celebra el Dia Internacional de la Dona. Serà, per tant, una alineació íntegrament femenina, segons una idea de Mastercard, que patrocina la iniciativa.

La visibilització de la dona en el món del futbol no només està arribant als despatxos o als terrenys de joc. La seva presència comença a ser una realitat cada vegada més normalitzada en altres entorns associats a aquest esport com les retransmissions de partits, en què gradualment van apareixent més dones que exerceixen el paper d’expertes i amb una opinió i coneixements que són assimilats com a igual de vàlids que els dels seus col·legues masculins.

Els percentatges

Segons un estudi de Kantar Media, el 49% de les espanyoles reconeixen el seu interès per aquest esport, i això no només es tradueix en el nombre de noies que el practiquen. Un 22% del total de socis o abonats dels equips de futbol espanyols són dones. O, el que és el mateix, un de cada cinc.  

Notícies relacionades

En un partit qualsevol, el 33% dels espectadors que acudeixen al camp són dones. Avui dia no resulta estrany trobar famílies per complet a les grades dels estadis d’Espanya, i les mares han adoptat un rol actiu en la transmissió de la passió per aquest esport als més petits, nens i nenes, una cosa que, fins no fa gaire, s’assumia socialment com a tasca reservada al pare.

De fet, segons un estudi de l’organització britànica Football Supporters Federation, les dones reconeixen que l’entorn familiar influeix decisivament en la seva afició al futbol. Entre les participants en l’esmentat estudi, un 20% de les consultades va afirmar assistir regularment als partits amb el seu pare, un 26% amb la seva parella i un 20% amb un altre membre de la família. La importància de la família en aquest aspecte és tan gran que un percentatge de dones més elevat afirmen que el seu recolzament a un equip determinat depèn més de la influència familiar (60%) que de quin sigui l’equip local (55,5%).