crisi en una estrella del futbol

Cristiano Ronaldo, acorralat

L'aposta de la Juventus pel davanter portuguès trontolla després de la plantofada de l'Atlètic

jcarbo47043640 ronaldo190221162250

jcarbo47043640 ronaldo190221162250 / JAVIER SORIANO

4
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

Cristiano Ronaldo està rabiós. La mala digestió a la derrota davant de l’Atlètic ‘Testosterònic’ de Simeone (2-0) es resumeix en la seva sortida del Metropolitano: gest d’emoticona emprenyada i maneta articulada a l’estil Borbó que recorda que ell ostenta cinc Champions en el currículum i, tots els de l’Atlètic, cap. El davanter continua tenint mals assessors d’imatge, com els va tenir d’Hisenda. Més li hauria valgut respirar, escoltar el seu cos i posar-se un nas dels Pallapupas, els pallassos que alleugen els dolors als hospitals. Un nas de pallasso, un somriure davant de l’adversitat, com a recepta contra la mala llet que transmet i que el deixa en mal lloc. La vida de Cristiano milloraria i la seva imatge deixaria d’estar desenfocada.

El cinc vegades Pilota d’Or va abandonar el Reial Madrid per continuar creixent, per demostrar que amb la Juventus seria capaç de conquerir una nova Champions. Lluny de Florentino Pérez, amb un nou ritme. El club de Torí va pagar 110 milions d’euros amb l’objectiu d’alçar aquesta copa que tant se li resisteix. El 2-0 de l’Atlètic ha deixat la Juve en estat de xoc. Els blanquinegres només accediran als quarts de final si vencen en el partit de tornada per tres o més gols de diferència (3-0, 4-1, 5-1, 5-2...).

L’hemeroteca rescata la dificultat de la missió recordant que la Juve no va poder l’any passat amb el Madrid (0-3, 1-3) ni tampoc, el 2016, amb el Bayern de Munic (2-2, 4-2).

El paraigua d’Allegri

Matinada i alba de crítiques les que han plogut sobre la JuventusMassimiliano Allegri, el seu entrenador, va esgrimir el paraigua per parapetar Cristiano (“estic satisfet amb ell, però no amb l’equip”, va declarar) perquè la calamarsa va caure amb estrèpit no només des de la premsa.

Fabio Capello, ex de la Juve, del Milan i del Madrid, va descarregar contra el seu col·lega per no saber com esquivar l’estratègia de Simeone i per aferrar-se a la queixa davant de l’arbitratge: “A Itàlia estem hi acostumats. Tot just t’acaricien, te’n vas a terra i es xiula falta. Quan Bonucci ha sentit el toc s’ha tirat immediatament i ja en veiem el resultat. Clarament no era falta”, va dir referint-se al primer gol de l’Atlètic, el de Giménez.

“Derrotats tots, començant per CR7, comprat per vèncer partits d’aquest tipus. Només va saber treure l’orgull per mostrar la maneta (“Jo 5 Champions”) als seguidors que l’insultaven i no per combatre el vell Godín que el va anul·lar i per arrossegar una Juve al fang. Després del càstig, va desaparèixer. I amb ell, Dybala”, recull Luigi Garlando en la seva crònica per a ‘La Gazzetta dello Sport’.

L’un per un d’aquest diari situa el portuguès com el pitjor del seu equip amb una nota de 4,5. “Seria massa fàcil prendre-la amb De Sciglio o Betancur. El van comprar per marcar la diferència, no per ser un més”. Cristiano és la diana aquest dijous de ressaca sagnant i alhora, l’esperança en què es diposita el possible miracle. ‘Tuttosport’ va obrir la seva portada amb el titular ‘CR7, salva aquesta Juve’, per qualificar els d’Allegri com a “equip sense coratge i sense personalitat”. L’entrenador dels vestits perfectes va sumar, fins i tot, més desqualificacions que Cristiano.

Recorda la premsa italiana que, des del 2011, Cristiano Ronaldo sempre ha arribat a semifinals de la Champions. No aconseguir-ho aquesta temporada serà un xoc autèntic. Quan la Juventus el va comprar al Madrid, estava convençut que per fi tenia el futbolista que els tornaria a la màxima glòria europea, 13 anys després de conquerir-la. S’han esquerdat les esperances després de la derrota al Metropolitano pocs dies després que el mateix Pep Guardiola situés els torinesos al podi dels millors del continent al costat del Barça i el Bayern de Munic. Els experts li atorgaven el paper de favorit per assolir la final del 25 de maig a Madrid, per davant del PSG i el City. El somni sembla traslladar-se ara a l’equip de Simeone.

Trista comparativa golejadora

Les xifres del futbolista portuguès aquesta temporada torinesa són paupèrrimes si es miren al mirall d’anteriors Champions: un sol gol en sis partits, 479 minuts jugats en sis partits. L’anterior, amb el Madrid de Zidane, va marcar 11 gols en set partits. Potser va ser excessivament temerari amb el seu compte de Twitter, hores abans del duel amb l’Atlètic, a l’escriure l’etiqueta #hacialafinal.

El tuit d’Allegri per la remuntada

Notícies relacionades

El tècnic de la Juventus, Massimiliano Allegri, s’ha tret les crítiques a través de la xarxes socials amb un tuit: 

“20 dies. 20 dies per ESTAR preparats per a un desafiament que hem de VIURE, i GUANYAR, tots junts. Fins al final”, és el missatge penjat per Allegri a les seves xarxes socials, poc abans que sortís l’expedició de la Juve des de Madrid