UN DUEL D'URGÈNCIES

L'Espanyol aconsegueix un empat miraculós a Vila-real

Un golàs de Rosales salva un equip decebedor que va flirtejar amb el desastre (2-2)

rpaniagua46814165 graf1226  villarreal  03 02 2019   el delantero del villarre190203130740

rpaniagua46814165 graf1226 villarreal 03 02 2019 el delantero del villarre190203130740 / Domenech Castello

4

La fortuna es va aliar amb l’Espanyol a Vila-real (2-2). L’equip periquito va aconseguir un miraculós empat en un partit que anava encaminat cap a la tragèdia fins que Bonera, el veterà central del ‘submarí groc’, va tenir l’ocurrència de marcar-se un increïble gol a pròpia portaRosales va culminar l’obra amb un magnífic xut amb l’esquerra que va evitar la derrota en un partit que va evidenciar els problemes de dos equips en crisi.

L’Espanyol va passar del plor al somriure en sis minuts màgics. L’equip periquito pot donar-se per satisfet amb el punt, sobretot si és capaç de batre la setmana que ve el Rayo Vallecano a Cornellà. Aquest partit ha de servir per iniciar l’escalada i oblidar les penes que s’arrosseguen des de l’any passat. De moment, va sobreviure a Vila-real amb una primera part desastrosa i una segona part notable culminada amb una escomesa final que va permetre rescatar un valuós empat. No és per estar gaire orgullosos, però almenys es va evitar una patacada que va estar a prop en molts moments.

Granero, de pivot

Ni tan sols davant del penúltim  de la Lliga, un Vila-real que només ha guanyat a casa el Betis i que suma una victòria en 16 jornades, l’Espanyol va poder donar-se una gran alegria. El triomf a Osca continua sent l’únic com a visitant de l’equip de Rubi, que va tornar a exhibir una imatge trasbalsadora. Oblidada la Copa i amb la plantilla tancada, ja no queden excuses. El conjunt blanc-i-blau ha d’oferir més.

“La primera part va ser molt fluixa, però vam tenir orgull per continuar creient. Som un bon equip i acabarem en una bona posició” (Rubi)

El Vila-real va sorprendre l’Espanyol amb el seu plantejament. Calleja va apostar per un canvi de sistema en la seva tornada a la banqueta groga. El tècnic va començar amb tres centralsIborra d’àncora i els talentosos Cazorla Fornals com a interiors. La novetat tàctica de Rubi va consistir en la ubicació de Granero com a pivot defensiu en lloc del sancionat Marc Roca. David López va tornar a l’eix del darrere després de la seva lesió i Víctor Sánchez va tenir continuïtat a l’equip després del seu bon partit a la Copa. Aquest diumenge, en canvi, va ser calamitós.

El desert del primer temps

L’equip castellonenc i el periquito van demostrar clarament per què són a la zona d’alarma. Era evident que el perdedor en sortiria molt tocat i el pols va acabar en taules. El tedi va presidir el primer temps, en què l’Espanyol no va aportar res. Ni un xut a porteria. Ni un centre precís a l’àrea. El desert absolut.

Sense fer gran cosa, el Vila-real va posar-hi, almenys, més voluntat. Ekambi Pedraza van castigar la parcel·la de Rosales i el premi va arribar a pilota aturada. Una falta llançada per Cazorla la va cabotejar Gerard Moreno al travesser després de tocar Diego López. El rebuig va caure als peus d’Iborra, que va enviar pilota a la xarxa (m. 37). L’Espanyol va tenir sort d’arribar al descans amb 1-0, ja que l’expunta periquito va fallar una clara ocasió (m. 43) que hagués esquerdat encara més un bloc sense rumb.

L’entrada de Melendo

Rubi va moure fitxa en el descans amb l’entrada de Melendo per Víctor Sánchez i l’Espanyol va millorar la seva imatge. Tampoc era gaire complicat. El del planter, incisiu i clarivident, va ser el millor blanc-i-blau. En un minut prometedor el bloc periquito va poder empatar amb un xut de Borja Iglesias que va marxar fora (m. 53) i una rematada forçada de Dídac Vilà.

L’autogol de Bonera va donar vida a un equip en què van debutar Ferreyra i Wu Lei

Després van tornar els nervis i les imprecisions, Pedraza va enviar una pilota al pal (m. 59) i Hermoso va agafar Ekambi per cometre un penal transformat per Cazorla (m. 65). El drama s’acostava i el tècnic va recórrer a Chucky Ferreyra per agitar les coses.

Una falta llançada per Granero va acabar amb el regal de Bonera (m. 75) i el guió va canviar per complet. Aquest autogol, capricis del futbol, va concedir a l’Espanyol l’oportunitat de sortir viu. No la va desaprofitar. El bloc català, ja amb el xinès Wu Lei sobre el camp, va collar i Rosales va obrar el miracle (m. 81). “La primera part va ser molt fluixa, però vam tenir orgull per continuar creient. Som un bon equip i acabarem en una bona posició”, va resumir un alleujat Rubi.

Vila-real, 2; Espanyol, 2

VILA-REAL: Asenjo (4); Álvaro (5), Bonera (3), Funes Mori (5); Miguelón (4), Cazorla (7), Iborra (7), Fornals (5), Pedraza (6); Gerard Moreno (6), Ekambi (6). Entrenador: Javier Calleja (5). Canvis: Bacca (4) per Ekambi (m. 73); Chukwueze (sc) per Fornals (m. 83); Mario (sc) per Miguelón (m. 88).