LA TORNADA DELS QUARTS DE FINAL

Rubi: "Em nego a regalar la Copa, la il·lusió és màxima"

El tècnic de l'Espanyol busca una vàlvula d'escapament a Sevilla i assegura que en un mes tot es veurà de forma diferent

rubi-es

rubi-es

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Amb nou derrotes en els 10 últims partits de Lliga i la sensació que l’equip no acaba de trobar la tecla correcta que el va portar a lluitar amb els millors al començament de curs,l’Espanyol s’acosta a la tornada delsquarts de la Copa. El torneig s’ha convertit en una vàlvula d’escapament per alleujar les penes. Un èxit en el pols d’aquest dimecres al Villamarín serviria per animar la soferta afició periquita, a la qual li espera un altre examen diumenge que ve a Vila-real.

Aquesta trobada pot resultar especialment dramàtica si l’Espanyol no arriba a les semifinals davant d’un Betis que es va emportar un 1-1 de Cornellà gràcies al valuós gol de Sanabria Sanabria a 10 minuts del final. El davanter paraguaià va fer el seu últim servei per a la causa andalusa abans de marxar cedit al Gènova. Els blanc-i-blaus es van avançar gràcies a Borja Iglesias, però van acabar emportant-se un cop que posa les coses complicades en la tornada.

La muntanya russa de gener 

Rubi no reservarà res en una cita clau. Els títols d’aquest segle, aconseguits el 2000 i el 2006, sempre atorguen un significat especial a la Copa. El millor resultat de l’Espanyol més recent són les semifinals del 2015, quanl’Athletic va fer fora els periquitos de la final. En la temporada passada, el camí es va aturar en els quarts davant delBarça, just la mateixa ronda en la qual es troben ara blanc-i-blaus i verd-i-blancs.

"A la muntanya russa d’aquest gener la Copa és il·lusió. Passar a semifinals seria molt important per a nosaltres", ha proclamat el tècnic, que manté la seva confiança en l’equip. "Em nego a regalar la Copa amb tot l’esforç que hem fet. S’ha d’intentar. Estic segur que quan passin aquests partits i el calendari deixi de ser tan dur sumarem punts". 

"No sé sortir a especular"

Frenar la sagnia de gols que encaixa últimament l’Espanyol és el primer objectiu d’un equip que també necessita marcar per tenir opcions. Contenir referents com Canales Lo Celso serà vital per superar un rival que també estarà molt motivat, especialment després de conèixer aquest dilluns que la final del 25 de maig es disputarà justament al Villamarín. final del 25 de maig

 "No tinc por de res. Chen m’ha transmès que estigui tranquil, que entén la situació. Crec molt en aquest equip. D’aquí un mes ho veurem tot de forma diferent" (Rubi)

"La tecla per millorar fora de casa la tinc, però em falta recuperar jugadors. Ells poden tenir ara l’eufòria que saben que la final es jugarà al seu estadi. És un altre impuls que hem de frenar", ha agregat Rubi, que no farà un pas enrere en els seus plantejaments. "Jo no sé sortir a especular. El missatge mai serà cap altre que no sigui el d’anar a buscar el gol".

Reunions amb Chen

Notícies relacionades

L’entrenador català ha convocat 20 jugadors. Destaca la baixa de Dídac Vilà per molèsties i la tornadad’Adrià Pedrosa. Rubi ha reconegut que "les últimes hores del mercat seran frenètiques". A més de Wu Lei, el club treballa en la incorporació d’un migcampista i un davanter, especialment si marxa finalment Baptistao

Corregir errors i recuperar efectius és l’obsessió del tècnic, que s’ha reunit en els últims dies amb Chen Yansheng. "No tinc por de res. M’ha transmès que estigui tranquil, que entén la situació. Crec molt en aquest equip. D’aquí a un mes ho veurem tot de forma diferent", ha conclòs el preparador.