L'etíop Roza Dereje Bekele vol el rècord del món de mitja marató a Barcelona

L'atleta s'apunta a la prova barcelonina amb la intenció de tombar la marca de la keniana Kepkosgei de 1.04.51 hores

dereje-roza

dereje-roza

1
Es llegeix en minuts

La corredora etíop Roza Dereje Bekele va anunciar aquest dijous la seva participació en la Mitja Marató de Barcelona, que es disputarà a la capital catalana el pròxim 10 de febrer, amb l’objectiu de batre el rècord mundial de la distància. L’actual rècord està en poder de la keniana Joyciline Jepkosgei, amb un crono de 1.04.51 hores, aconseguit a València el 22 d’octubre del 2017.

La jove fondista etíop, de tan sols 21 anys, té 1.07.00 hores com a millor marca en aquesta distància, aconseguida l’abril del 2018 a Istanbul, però és en marató on va sorprendre amb un registre de 2.19.17 hores a Dubai, el 26 de gener del 2018.

Tota una maratoniana

Notícies relacionades

El 2016, i amb només 19 anys, va guanyar dues maratons (Odense i Xangai) amb només 28 dies de diferència. La seva progressió en la marató fa pensar que pot acostar-se molt el rècord del món de Paula Radcliffe (2.15.25 hores, a Londres 2003).

La corredora etíop diu que es troba molt bé "entrenant" i que per això va decidir intentar batre el rècord mundial de mitja marató, perquè vol "preparar" la marató de Londres. "He escollit Barcelona perquè és una de les carreres més ràpides del món i compta amb una excel·lent organització", va explicar Bekele a través d’un comunicat dels organitzadors de la prova barcelonina. 

Temes:

Atletisme