EL PARTIT D'IPURUA

L'Espanyol obre una setmana il·lusionant a Eibar

L'equip periquito afronta un altre examen fora de casa abans de rebre el Betis a la Copa i el Madrid a la Lliga

rubi-pev

rubi-pev

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Quatre dies després d’eliminar el Vila-real a la Copa i tres abans de rebre el Betis en els quarts,l’Espanyol afronta la seva segona sortida consecutiva al País Basc. La primera es va saldar amb una injusta derrota davant de la Reial Societat i aquest dilluns tocal’Eibar en el primer partit de la segona volta. 

Tancada la primera meitat de la Lliga amb una trajectòria marcada per la irregularitat, l’equip blanc-i-blau travessa l’equador del campionat a la zona mitjana d’una taula tremendament igualada en què qualsevol sot es converteix en un drama. Si la ratxa és de sis derrotes consecutives, com la que va viure l’Espanyol en l’últim tram del 2018,l’alarma creix molt més. 

Al límit

El conjunt de Rubino vol tornar a viure una cosa similar. Molt millor fixar-se en els millors moments del començament de curs. El tècnic sap que arriba una setmana il·lusionant. Un bon resultat a Ipurua seria ideal per arribar amb la moral alta als dos següents compromisos a Cornellà: dijous contra el Betis a la Copa i diumenge davant elMadrid en un dels duels més esperats de la campanya. 

“Afrontem la segona volta amb tota la il·lusió del món. No som gaire lluny dels de dalt, anirem recuperant jugadors i crec que acabarem completant un bon campionat”, va assegurar aquest diumenge el tècnic, que va destacar la intensitat del rival. “L’Eibar és un dels equips de la Lliga més fidel a la seva idea de joc. Sempre veus el mateix Eibar, un equip molt directe, amb molts centres i arribades. Ens portarà al límit”.

Hermoso i Sergio García, novetats

L’Espanyol només ha guanyat un partit fora en tota la temporada. Ho va fer a la seva visita al’Osca, el cuer de la Lliga. Aquest dilluns tindrà una altra ocasió per millorar aquestes xifres. “Hem fet coses per tenir més d’un triomf com visitants. El dia del Getafe és l’únic que vam estar molt malament. Per fer una temporada molt bona has d’acompanyar la solidesa de casa amb resultats a fora. Si no serà una temporada normal”, va reconèixer Rubi. 

Els problemes se li acumulen a l’Espanyol a l’eix central. La lesió de David López, que estarà sense jugar fins al febrer, s’uneix a la baixa per molèsties al pubis d’Óscar Duarte i la recuperació a última hora d’Hermoso, que va entrar finalment en la llista després de superar un esquinç. Sergio García també està disponible.

Temor del temporal

Notícies relacionades

Rubi sospesa si utilitzarHermoso, cosa que suposaria un cert risc, o el del planter Lluís López com a acompanyant de Naldo. Sembla més probable el segon. “Lluís està acostumat a jugar a camps de Segona B que són petits. No em fa por donar oportunitats a gent que pica a la porta. Possiblement cap altre no ho faria”, va deixar anar l’entrenador. 

La plantilla tenia previst desplaçar-se aquest dilluns al País Basc, però ha avançat el viatge a diumenge per temor del temporal. S’esperen temperatures prop dels 3 graus a l’hora del partit, amb precipitacions i una cota de neu que s’acostarà als 400 metres.

Temes:

Espanyol