JORNADA ACCIDENTADA

Sainz, a punt de l'abandonament al Dakar

Peterhansel diu adeu a la prova després de tenir un accident en què el seu copilot ha hagut de ser hospitalitzat

PR01. ICA (PERÚ), 13/01/2019.- La español Carlos Sainz llega al punto de control de tiempos hoy, tras culminar la octava etapa del Rally Dakar 2019, entre San Juan de Marcona y Pisco (Perú) . EFE/Ernesto Arias

PR01. ICA (PERÚ), 13/01/2019.- La español Carlos Sainz llega al punto de control de tiempos hoy, tras culminar la octava etapa del Rally Dakar 2019, entre San Juan de Marcona y Pisco (Perú) . EFE/Ernesto Arias / Ernesto Arias (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El pilot espanyol Carlos Sainz (Mini) i el seu copilot Lucas Cruz intenten aquest dimecres reparar el seu cotxe a contrarellotge per poder estar a punt en la sortida de la novena etapa del ral·li Dakar i no veure’s obligats a abandonar el penúltim dia de competició. Sainz (a les 16 hores a Espanya) acumula prop de dues hores de retard respecte a l’hora programada perquè comencés el tram cronometrat del dia, de 313 quilòmetres amb punt d’inici i final a Pisco (Perú).

El madrileny continua al campament del Dakar a l’espera que els seus mecànics puguin solucionar els problemes de l’automòbil que fins ara li impedeixen prendre la sortida. En la vigília, Sainz va haver de conduir 230 quilòmetres sense direcció assistida després que es trenqués a l’utilitzar reiteradament els gats hidràulics del cotxe per intentar sortir d’un punt on l’automòbil s’havia quedat atrapat d’una forma escorada, a la cuneta d’un camí de sorra.

El madrileny va perdre tota opció de repetir al Dakar de l’any passat en la tercera etapa, quan al passar per un forat que aparentment no estava assenyalat en el full de ruta va destrossar una roda i li va costar gairebé cinc hores reparar-la.

Accident de Peterhansel

Notícies relacionades

Per la seva banda, el pilot francès Stéphane Peterhansel (Mini) va abandonar aquest dimecres el Dakar en la penúltima etapa a causa d’un contratemps que ha obligat el seu copilot David Castera a ser traslladat a un hospital. L’accident es va produir després de recórrer 226 quilòmetres dels 313 cronometrats de la novena etapa. Castera sembla tenir problemes greus d’esquena, segons va informar l’organització del Dakar, aparentment producte d’algun impacte que hagi rebut el cotxe.

El pilot francès, el més premiat de la història del Dakar amb tretze títols (sis en moto i set amb cotxe), es trobava en la quarta posició de la classificació general de cotxes després d’haver intentat disputar el ral·li al qatarià i líder Nasser al-Attiyah (Toyota).