LA FRUSTRACIÓ BLANCA

El Madrid esclata contra el VAR: "¿Si no entra en el penal a Vinicius per què està?"

Solari i Butragueño atribueixen a l'arbitratge la derrota patida contra la Reial Societat

rpaniagua46449240 real madrid s brazilian forward vinicius junior falls down d190106203643

rpaniagua46449240 real madrid s brazilian forward vinicius junior falls down d190106203643 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Havia comentat Solari després de l’ensopegada a Vila-real que no s’havien de subestimar els empats. Va sonar a acudit de mal gust per als ‘merengues’, però el Madrid va demostrar aquest diumenge que tot pot anar pitjor. Com si volgués donar-li la raó al seu tècnic, es va fotre una altra patacada a casa davant de la Reial Societat en un duel en què van agafar l’àrbitre com excusa per emmascarar una altra nit frustrant.

Un possible penal a Ramos, la vermella a Lucas i, especialment, el penal no xiulat a Vinicius van ser els arguments per justificar un altre desastre en un 2019 que confirma la ruïna del club blanc. És cert que Rulli va fer caure Vinicius i el VAR va mirar cap a un altre costat, però el Madrid ja perdia 0-1 i estava amb 10.

Xiulets a Marcelo

Fins aleshores hi havia hagut temps per a moltes coses, començant per una nova suplència d’Isco o els xiulets a Marcelo després del primer gol basc. A l’hora de joc, els xiulets ja van ser per a tothom. Les mirades es van centrar després en Munuera Montero, l’àrbitre andalús que va protagonitzar un partit inaudit al Bernabéu. Cal rebobinar molt per recordar un partit en què els blancs sortissin perjudicats al seu estadi per un treneta.

Notícies relacionades

"Creiem que el VAR està per això. Si no hi ha certeses s’ha de consultar, si no perd tota la raó de ser. Una cosa és fallar, però si es pot repassar l’evidència no s’entén per què no es fa. És difícil d’entendre", va assegurar Solari, molt dolgut per aquests possibles penals escamotejats al Madrid. "El de Ramos és xiulable, però li dono el benefici del dubte a l’àrbitre. Al de Vinicius ningú comprèn per què no acaba en penal aquesta jugada. És de llibre", va afegir el tècnic argentí.

"Expulsió rigorosa"

Emilio Butragueño, sempre mesurat, va ser més contundent que de costum a les seves declaracions. "L’expulsió de Lucas és molt rigorosa. Som respectuosos amb l’àrbitre, però hi ha coses que no entenem. ¿Han consultat el VAR en el penal a Vinicius? ¿Li han comunicat alguna cosa? És un dia molt trist per a nosaltres. L’acció del penal és molt clara. Si la tecnologia no entra en aquesta jugada, ¿de què serveix el VAR?", va concloure el director de relacions institucionals del conjunt blanc.