PREMIER LEAGUE

El Manchester City frena la seva caiguda abans de rebre el Liverpool

L'equip de Guardiola tomba el Southampton (1-3) i recupera la segona plaça, a 7 punts del líder

El United vola sense Mourinho i encadena la seva tercera golejada sense el tècnic portuguès (4-1)

jmexposito46388221 manchester city s argentinian striker sergio aguero  2nd r  181230164352

jmexposito46388221 manchester city s argentinian striker sergio aguero 2nd r 181230164352 / GLYN KIRK

2
José María Expósito

Després de dues derrotes consecutives (tres en les quatre últimes jornades), la pressió era màxima per alManchester City en la visita al Southampton. Els 10 punts d’avantatge que va aconseguir el Liverpool dissabte després de golejar l’Arsenal, just abans de visitar l’Etihad, obligaven els 'citizens' a reaccionar. L’equip de Pep Guardiola no va fallar diumenge i va sumar tres punts vitals per continuar aspirant a reeditar el títol.

El duel del pròxim dijous es preveu apassionant. "Gairebé una final", va admetre el tècnic català, que es va guardar unes bales pensant en la visita dels ‘reds’, que tindran un dia més de descans. De Bruyne Gündogan ni van ser convocats (el belga continua sent dubte per a dijous, segons el míster) i Walker només va sortir al final per preservar Fernandinho, que tornava després de dues jornades lesionat (curiosament dues derrotes del City) i que estava rebent estopa.

La connexió Bernardo-David Silva va donar fruits als 9 minuts. El gol del canari va permetre al City fer-se amo i senyor del partit, però ni Mahrez ni Agüero van aprofitar les seves ocasions i va arribar el moment del Southampton. Ederson va treure un cop de cap a boca de canó d’Austin, però poc després va ser traït per Zinchenko, que es va fer un embolic traient la pilota. Hojbjerg va robar i va afusellar el porter brasiler (m. 37).

Zinchenko, una de freda i una de calenta

Els locals van envalentir-se i fins i tot van demanar un penal de l’ucraïnès. Però gairebé a punt del descans, quan pitjor ho passava el City, una arribada a l’àrea de Sterling va acabar en autogol de Ward-Prowse (m. 45). Atordit, el Southampton va encaixar la sentència en el tercer minut afegit. Zinchenko va arreglar la seva pèssima primera meitat amb un gran centre que va cabotejar Agüero al segon pal. Guardiola va defensar el seu jove centrecampista: "No es va amagar [després del seu error en l’1-1] i va acabar sent el millor del partit".

Amb el vent a favor, el City no va tenir problemes per desplegar el seu joc de possessió i començar a pensar en dijous en nom de retenir la corona. "Ho estem fent bé, però l’altre equip és un dels més forts d’Europa", va dir Guardiola.

Pogba, bigolejador

El Manchester United és un altre des que va marxar José Mourinho. Tres partits sense el portuguès i tres golejades: nou punts de nou i 12 gols a favor. Aquest diumenge va ser el Bournemouth (4-1) el que va patir a Old Trafford la resurrecció dels 'red devils', liderats per Paul Pogba, un dels defenestrats per Mourinho. El francès va marcar els dos primers gols locals abans que Rashford i Lukaku sentenciessin.

El United ja és sisè, tot i que a 8 punts de la zona de Champions, que marca elChelsea. Els de Sarri van batre un defensiu Crystal Palace amb un punt de Kanté (0-1).