REEDICIÓ DE L'ÚLTIMA FINAL

El Reial Madrid desaprofita una ocasió d'or a Istanbul

Un parcial de 7-0 en els dos minuts finals priva al conjunt de Laso d'assaltar el lideratge de l'Eurolliga

zentauroepp46374372 erd01  estambul  turqu a   28 12 2018   el escolta estadouni181228205131

zentauroepp46374372 erd01 estambul turqu a 28 12 2018 el escolta estadouni181228205131 / ERDEM SAHIN

3

El Reial Madrid va desaprofitar aquest divendres una oportunitat d’or per tombar a domicili al Fenerbahçe al’Eurolliga  i, de passada, arrabassar-li el lideratge en l’última jornada de la primera volta a Istanbul, on un parcial advers de 7-0 en els últims dos minuts va llançar a perdre la gran feina de tot l’equip (65-63).

Els blancs, que es van reposar al seu mal primer quart i van tenir el partit a la mà, van estar a punt de repetir el triomf de la temporada passada i tancar així l’any a Europa en gran, però van acabar caient en la reedició de l’última final de l’Eurolliga víctimes de les seves males decisions en els minuts decisius.

La fèrria defensa imposada pel líder del torneig va encegar de sortida totes les vies a un Reial Madrid que encadenava errors, no trobava solucions en atac i perdia la lluita pel rebot. Només Anthony Randolph va poder veure la cistella en dues ocasions en els primers quatre minuts de partit.

Vesely i Datome envien

El txec Jan Vesely imposava la seva qualitat i poder sota les cistelles i l’italià Luigi Datome s’exhibia amb punts de mèrit, la qual cosa mantenia els turcs amb còmodes avantatges fins que va despertar un Jaycee Carroll que, amb els dos primers triples del seu equip, va poder ajustar el marcador als sis minuts (11-10). Va arribar llavors una nova escomesa local que va coincidir amb una apagada blanca en atac, el que es va traduir en un parcial d’11-2 que va permetre el màxim avantatge fins aquell moment al final del primer acte (22-12, min 10).

El panorama va canviar radicalment en la represa. El Reial Madrid es va anar ficant en el xoc a base de treball enrere i de la seva determinació més gran en atac. Una antiesportiva a Marko Guduric la van aprofitar els homes de Pablo Laso per sumar cinc punts que culminaven un parcial de 8-0 amb què van ficar la por al cos als jugadors que dirigeix Zeljko Obradovic.

En aquesta fase del xoc van ser decisius els tres triples d’un infal·lible Rudy Fernández, que va liderar la reacció a l’Ulker Arena. El vigent campió va continuar creixent i, després de molts minuts per darrere, va ser capaç d’empatar a 32 en l’última jugada d’un segon acte en el qual va doblegar els turcs al marcador (20-10).

Primer avantatge madridista

En la represa, les defenses van continuar imposant-se als atacs, la qual cosa es va traduir en poques cistelles i successius empats. Diverses recuperacions de Facundo Campazzo i els punts i rebots de Gustavo Ayón van permetre al Reial Madrid posar-se per davant per primera vegada des del 0-2 gràcies a una cistella de Sergio Llull (41-42, min 28). Les tècniques per protestar a Pablo Laso i al mateix Llull, que va ser expulsat, van descentrar una mica els madridistes, que van acabar el tercer quart perdent per quatre punts (48-44, min 30).

Ali Muhammed, amb set punts consecutius, va mantenir d’inici els amfitrions amb mínimes rendes en uns últims deu minuts carregats de tensió. Van respondre a l’instant Jaycee Carroll i Rudy Fernández. El balear, amb un nou triple, va posar als seus quatre a dalt en l’equador de l’acte final, la qual cosa va obligar Obradovic a parar el partit. Els dubtes van tenallar els turcs, incapaços de superar la barrera aixecada per un rival crescut, que augmentava les seves prestacions amb el pas dels minuts i en jugava amb una marxa més en el moment decisiu, sota la batuta de Campazzo.

Ensorrament final

Quan tot semblava fet, Guduric va espantar amb un triple a 1.40 del final i Vesely va deixar en un la diferència amb mig minut per jugar. Dues fallades consecutives de Thompkins, amb un triple que no va tocar la cistella i un altre error en un llançament proper a la cistella turca, van sentenciar el seu equip, que amb un parcial en contra de 7-0 en els últims dos minuts va acabar deixant-se el triomf i el lideratge a Istanbul.

Fenerbahçe, 65 - Reial Madrid, 63

<strong>Fenerbahçe (22+10+16 +17): </strong>Muhammed (10), Datome (17), Guduric (11), Melli (4) i Vesely (13) –quintet titular–, Green (-), Mahmutoglu (3), Kalinic (3), Guler (-), Duverioglu (-) i Lauvergne (4).<br/><strong>Reial Madrid (12+20+12 +19): </strong>Llull (2), Carroll (11), Deck (-), Randolph (11) i Ayón (8) –equip inicial–, Causeur (2), Fernández (12), Campazzo (7), Tavares (6), Thompkins (4) i Taylor (-).