UNA XACRA DE L'ESPORT

La Xina considerarà el dopatge un delicte penal

Els atletes que duguin a terme pràctiques prohibides rebran "càstigs criminals" i "penes de presó"

chen-xinyi

chen-xinyi

1
Es llegeix en minuts

El dopatge passarà a ser considerat delicte penal a partir del 2019 a la Xina i els atletes que hagin estat implicats en aquest tipus de pràctiques rebran "càstigs criminals" i "penes de presó", ha assegurat aquest divendres l’agència estatal de notícies Xinhua. Així ho han acordat el Ministeri d’Esports i l’alta magistratura del país asiàtic, que estan preparant una interpretació penal per aplicar en els casos de dopatge.

"Estem a prop d’acabar el nostre estudi sobre una interpretació judicial sobre antidopatge. Es promulgarà el 2019, probablement a començaments d’any", va afirmar el director de l’Administració General d’Esports de la Xina, Gou Zhongwen. "Els culpables de dopatge afrontaran càstigs criminals", va recalcar Gou, que va afegir que recentment s’havien detectat drogues per millorar el rendiment en diversos estudiants d’escoles esportives del país.

Notícies relacionades

Fins ara, els casos de dopatge no s’enjudiciaven per la via penal, ja que la normativa antidopatge –aprovada en 2004– es limitava a multes, prohibicions i sancions administratives. En aquest sentit, el Tribunal Popular Suprem de la Xina –la més alta instància judicial del país asiàtic– ja va afirmar a l’octubre que el procés per aplicar el dret penal en aquests casos "es troba en la seva etapa crucial".

L’ús , la fabricació i el contraban

"Estem elaborant interpretacions judicials sobre l’aplicació de la llei penal en els casos relacionats amb l’ús, la fabricació, la venda i el contraban de substàncies que milloren el rendiment esportiu", va anunciar llavors Jiang Qibo, un jutge de l’alt tribunal. "Com a òrgan judicial més important de la Xina, ens sentim obligats a fer la nostra contribució per combatre el dopatge", va sentenciar.

Temes:

Dopatge Xina