BOXING DAY

El City es desploma i queda a 7 punts del Liverpool

L'equip de Guardiola cau a Leicester, en la seva tercera derrota en els últims quatre partits, i es veu relegat al tercer lloc

El líder va arrasar el Newcastle i el Tottenham de Pochettino, el nou segon, endossa una altra golejada i suma 11 gols en dues jornades

marcosl46363340 soccer football   premier league   leicester city v manchest181226174844

marcosl46363340 soccer football premier league leicester city v manchest181226174844 / CARL RECINE

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Era líder al començar el mes de desembre i pot acabar-lo tercer. Tenia 2 punts d’avantatge sobre el Liverpool i ara és 7 per darrere. I el que és pitjor: era el campió i deixarà de ser-ho si no reacciona immediatament, parant la sagnia de resultats que li ha sobrevingut, amb tres derrotes en els últims quatre partits. Són les dades de la inesperada caiguda del Manchester City.

La primera jornada del frenètic calendari nadalenc va oferir una combinació de resultats que pot haverdinamitat la disputa pel títol. L’ensopegada de l’equip dePep Guardiola en la seva visita al Leicester City (2-1)es va combinar amb una golejada del Liverpool al Newcastle de Rafa Benítez (4-0), que va permetre als reds ampliar la seva distància fins als set punts respecte als blavosos, que són a sis respecte al seu perseguidor més immediat: elTottenham Hotspur, que va apallissar el Bournemouth (5-0).

Desembre negre

La derrota amb el Leicester és la segona consecutiva després de l’encaixada en l’anterior jornada davant el Crystal Palace (2-3) i la tercera del desembre negre, que va començar el dia 8 en la visita al Chelsea (2-0). Unmes maleït per a Guardiola: 6 dels 11 partits perduts a Anglaterra (el 60%) s’han produït al desembre. El City-Liverpool del 3 de gener s’erigeix en un partit crucial, perquè els celestes no entonin el comiat anticipat al títol. La reacció haurà d’arribar abans: dissabte contra el Southampton. “Intentaré trobar una solució”, va admetre Guardiola.

Mo Salah celebra el seu gol, el segon del Liverpool al Newcastle. / PAUL ELLIS (AFp)

“Hem de ser humils, hem de treballar i revertirem la situació”, va explicar el tècnic, que va comparar l’ensopegada amb la soferta contra el Crystal Palace –“va ser un partit molt similar; vam rebre un gol en el seu primer xut”– i no hi va oposar cap excusa amb el “gol fantàstic” de Ricardo Pereira en el minut 81, que deixava sense marge de reacció el seu equip. La fragilitat del City era evident des que Albrington va igualar en cinc minuts el gol de Bernardo Silva que avançava el Manchester.  La immediata sortida de Mahrez, exheroi local, no va servir de res. Fabian Delph, a més, va ser expulsat per una mala interpretació arbitral a un desallotjament del defensa.

La caiguda del City, líder al començar al mes, l’ha fet fora fins i tot de la segona plaça, que ara ostenta el Tottenham Hotspur, un altre equip en ratxa que va apallissar el Bournemouth (5-0). Igual que el Manchester United, que va encadenar la seva segona victòria seguida després de l’acomiadament de José Mourinho amb un consistent triomf sobre el Huddersfield (3-1).

Marquen Mina i Digne

El Tottenham va sumar una altra golejada després del 2-6 al camp de l’Everton. Eriksen, dos de Son Heung-Min, Lucas i Kane van plasmar al marcador l’excel·lent trobada dels londinencs. L’Everton, d’altra banda, va reaccionar magníficament a la clatellada tan pròxima amb un gran triomf (1-5 al Burnley) tenyit de blaugrana: Yerry Mina va obrir el marcador iLucas Digne es va apuntar un doblet. Sigurdsson i Richarlison van completar la llista de golejadors.

Notícies relacionades

El Liverpool va lligar el cinquè triomf consecutiu (també el Tottenham) amb gols de Lovren, en el primer temps, Salah (de penal) a l’inici del segon i un parell més de Shaqiri i Fabinho. El calendari se li complica al quadro de Jürgen Klopp, que té marge per a l’error amb seus punts d’avantatge sobre els Spurs: abans d’acudir a l’Etihad el 3 de gener, rebrà l’Arsenal. 

Paul Pogba, felicitat pels seus companys del United després de marcar el seu segon gol. / DAVID KLEIN (REUTERS)

Somriures a Old Trafford

Els vermells de Manchester tornen a somriure. I no per la caiguda del City, sinó perquè han frenat la seva. Somriuen amb el rialler Ole Gunnar Solskjaer en lloc del malcarat José Mourinho. Somriuen perquè l’equip guanya, un hàbit que s’estava perdent. Somriu, sobretot, Paul Pogba, que va rematar amb dos gols el triomf que s’estava gestant amb el gol de Nemanja Matic en el primer temps. El United encara està lluny de tots els grans. Fins i tot d’accedir a la competició europea.  

Els resultats del Boxing Day

Jornada 19