A LA PRESÓ D'ALCALÁ

Ricardo Guerra, assassí de Zabaleta, torna a la presó per anar de nazi per la vida

No va comunicar al jutge que viatjava a Bèlgica per animar l'Atlètic, i allà va ser detingut junt amb 29 membres ultres més del seu equip

GRAF3525. MADRID, 08/12/2018.- Aficionados que asisten al partido entre el Atlético de Madrid y el Alavés, esta mañana en el Wanda Metropolitano, rinden homenaje al aficionado de la Real Sociedad Aitor Zabaleta, al cumplirse veinte años de su muerte, apuñalado por Ricardo Guerra Cuadrado fuera del Vicente Calderón. EFE /Kiko Huesca

GRAF3525. MADRID, 08/12/2018.- Aficionados que asisten al partido entre el Atlético de Madrid y el Alavés, esta mañana en el Wanda Metropolitano, rinden homenaje al aficionado de la Real Sociedad Aitor Zabaleta, al cumplirse veinte años de su muerte, apuñalado por Ricardo Guerra Cuadrado fuera del Vicente Calderón. EFE /Kiko Huesca / Kiko Huesca (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Ricardo Guerra, que complia condemna en règim de semillibertat per l’assassinat del seguidor de la Reial Societat Aitor Zabaleta, ha tornat a ser classificat en segon grau després de la seva detenció a Bèlgica per fer una salutació nazi al costat d’altres ultres del futbol i no haver comunicat a Presons el seu viatge.

Fonts penitenciàries han informat Efe d’aquesta decisió, per la qual Guerra, condemnat a 17 anys de presó per la mort del seguidor de la Reial Societat el 1998 als voltants de l’estadi Vicente Calderón, ha passat d’estar intern en règim obert en un centre d’inserció social (CIS) de Madrid a ser reclòs a la presó d’Alcalá de Henares.

A la presó

Ara Guerra haurà de continuar complint la condemna en el règim ordinari, en el qual estan classificats la majoria dels presos. Va ser detingut la setmana passada a Bèlgica, just abans del partit de l’Atlètic de Madrid davant del Bruges, per realitzar la salutació nazi junt amb altres membres del grup ultra Suburbios Firm, una escissió del Frente Atlético.

Notícies relacionades

El condemnat va aprofitar el tercer grau de què disfrutava per viatjar a Bruges, on va ser detingut dimarts passat junt amb 30 membres de Suburbios Firm, que van fer gestos neonazis al públic i a la policia. Els ultres van ser posats en llibertat després del partit, entre les 3 i les 4 de la matinada.

Fonts d’Institucions Penitenciàries van explicar aquest dilluns a Efe que Guerra tenia concedit un permís del 10 al 17 d’aquest mes i que dilluns va tornar al centre d’inserció social. No obstant, no va complir els requisits necessaris per viatjar a l’estranger i no va informar-ne la junta de tractament del centre, per la qual cosa aquesta tampoc va poder informar-ne al jutge de vigilància penitenciària, que és qui l’ha d’autoritzar.