FRACÀS D'INVERSIÓ

El botí de Mourinho: 434 milions en fitxatges i 22 d'indemnització

La despesa amb el portuguès a la banqueta va començar amb el fitxatge de Pogba l'estiu del 2016 per una Lliga Europa i una Copa de la Lliga

FILE PHOTO: Britain Football Soccer - Manchester United - Jose Mourinho Press Conference - Old Trafford - 5/7/16  New Manchester United manager Jose Mourinho poses ahead of the press conference  REUTERS/Andrew Yates/File Photo

FILE PHOTO: Britain Football Soccer - Manchester United - Jose Mourinho Press Conference - Old Trafford - 5/7/16 New Manchester United manager Jose Mourinho poses ahead of the press conference REUTERS/Andrew Yates/File Photo / Andrew Yates (REUTERS)

3
Es llegeix en minuts
Efe / Manuel Sánchez

José Mourinho marxa del Manchester United havent gastat 434 milions d’euros en fitxatges, que han servit per conquerir una Lliga Europa i una Copa de la Lliga. En el capítol de vendes, les sortides al United en el període Mou han deixat 82 milions a les arques del club, la qual cosa reflecteix un balanç negatiu de 352 milions en el mercat de fitxatges, segons dades de Transfermarkt.

El xampany de la despesa es va destapar amb la incorporació del francès Paul Pogba, l’estiu del 2016. Un total de 105 milions pagats a la Juventus per un jugador que volia tornar a la que va ser casa seva i que estava catalogat com un dels millors centrecampistes del món.

Arribada d’Ibrahimovic

Avalat pel seu paper a Torí, on va arribar a la final de la Champions el 2015, Pogba va ser el diamant d’un mercat estiuenc que va estar acompanyat per Henrikh Mkhitarian (42 milions, provinent del Borussia Dortmund) i per Eric Bailly (38 milions, provinent del Vila-real). També va arribar Zlatan Ibrahimovic, en condició d’agent lliure.

El primer estiu de Mou a Old Trafford, van marxar Memphis Depay (16 milions, a l’Olympique de Lió) i Morgan Schneiderlin (22,9 milions, a l’Everton). Aquesta campanya es va conquerir la Lliga Europa i la Copa de la Lliga, que unit al fracàs en la Premier, en què els 'diables vermells’ van acabar sisens, va animar la despesa.

Un pla 'perfecte'

Romelu Lukaku (84 milions, Everton), Nemanja Matic (44 milions, Chelsea) i Victor Lindelof (35 milions, Benfica) van arribar a l’estiu, per reforçar tots els punts clau de l’equip. Un pla perfecte, si no fos perquè ni Lindelof ni Matic van complir com s’esperava, i perquè Lukaku es va tornar més irregular que en la seva època 'toffe'.

Per rematar la feina, el United va arrabassar al Manchester CityAlexis Sánchez (34 milions, Arsenal) quan al xilè només li quedaven sis mesos de contracte amb els ‘gunners’. A canvi, el United va donarMkhitarian  a l’Arsenal, per la mateixa quantitat, 34 milions, un canvi de cromos en què el United semblava el més gran beneficiat. Els 30 partits i quatre gols d’Alexis  amb la samarreta vermella, no diuen el mateix.

Més sortides

La jove promesa belga Adnan Januzaj va marxar de la "disciplina mancuniana" per 8,5 milions cap a la Reial Societat. La temporada en blanc, amb la final de la FA Cup i el subcampionat de lliga com èxits més grans, va restringir la butxaca delsBlazer –família propietària de l’United–, que només es van gastar 82 milions en incorporacions.

Fred, amb prou feines utilitzat per Mourinho, va ser fitxat al Xakhtar Donetsk per 59 milions d’euros, mentre que Diogo Dalot, jove lateral del Porto, va firmar per 22 milions. Lee Grant va arribar com a tercer porter, per 1,7 milions.

Notícies relacionades

Les vendes no es van disparar. Mou es va desfer de Daley Blind, arribat de la mà de Louis van Gaal en el passat i va vendre el porter Sam Johnstone al West Bromwich Albion.

En total, 434 milions gastats en dos anys i mig (si no es compta la despesa del canvi Mkhitarian-Alexis) que han donat per a poc més que rescatar el United de l’oblit amb una Lliga Europa i un títol menor, la Copa de la Lliga. Un desemborsament que no ha saciat les expectatives i que ha acabat amb Mou acomiadant-se d’Old Trafford.

Una indemnització milionària

La relació del tècnic portuguès amb el United encara no ha acabat, ja que falten per discutir els termes de la important indemnització que s’emportarà gràcies al seu acomiadament. Diversos mitjans informatius anglesos asseguren que <strong>José Mourinho</strong> ha de cobrar ara per la rescissió del seu contracte una suma que ronda entre els 22 i els 26 milions d’euros, depenent del futur del United en la Lliga de Campions.