LLIGA SANTANDER

La 15a jornada de Lliga, partit a partit

A prop ja del final de la primera volta, la competició domèstica continua igual d'ajustada tant en la part alta com a la zona de descens

dtr69zdwsauix5j

dtr69zdwsauix5j

4
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

LEGANÉS  - GETAFE

El derbi de la  il·lusió

Divendres 21.00 h, beIN Sports

Venen de golejar en Copa però tenen clar que en un derbi tot canvia. “No s’ha de deixar portar per l’eufòria”, expressa Bordalás. I afegeix: “El de divendres serà un partit interessant, un derbi important, hi anem amb molta il·lusió i a fer un bon partit”. Sobretot tenint en compte que la Copa ha donat ales a un Leganés impulsat per la gran aturada d’Andriy Lunin.

ATLÈTIC – ALABÈS

Amb Kalinic o Correa de ‘9’

Dissabte 13.00 h, beIN Sports

Els va costar però van acabar golejant a la Copa. Ara, amb el cap a la lliga, els matalassers debaten sobre el substitut de Diego Costa, que va ser operat amb èxit al Brasil. Kalinic sembla el millor posicionament però Correa també podria ocupar el lloc de ‘9’. Davant, l’Alabès buscarà tornar a puntuar per seguir dalt de la classificació.

VALÈNCIA – SEVILLA

Falta d’ambició davant de falta de gol

Dissabte 16.15 h, beIN Sports

El València no aixeca cap. Guanya, sí. Però no convenç. Segons Marcelino, li falta ambició, tot i que també una mica de gol. Han passat de caure eliminats a Champions a superar per la mínima a l’Ebre a la Copa i ara reben un dels equips més en forma de la Lliga: el Sevilla. Els de Machín estan arrelant una gran temporada, però els falta encert de cara a porteria i això es pot acabar notant.

VILA-REAL– CELTA

Toko Ekambi torna la il·lusió

Dissabte 18.30 h, beIN Sports

Toko Ekambi ha passat a la història. Amb els seus quatre gols davant de l’Almeria s’ha convertit en el segon futbolista del club ‘groguet’ en fer un pòquer. Però la millor notícia és que amb ell i Gerard Moreno el Vila-real sembla haver trobat el camí cap al gol. Una cosa que hauran de demostrar davant d’un Celta que no recupera sensacions ni amb Cardoso a la banqueta.

RCD ESPANYOL – FC BARCELONA

Un derbi amb aspiracions europees

Dissabte 20.45 h, Movistar El Partidazo

Feliços pel debut de Riqui Puig, amb Aleñá com a jugador de la primera plantilla i a l’espera de la reaparició de Luis Suárez. Així afronten els blaugrana el derbi al RCDE Stadium davant d’un Espanyol que no arriba en el seu millor moment. Els de Rubi s’han classificat per als vuitens de final de la Copa i continuen dormint en la part alta de la classificació però encadenen tres partits de lliga sense guanyar.

EIBAR – LLEVANT

La Lliga, prioritat de Mendilibar

Diumenge 12.00 h, beIN Sports

Havien de remuntar però fins i tot i així Mendilibar va decidir donar descans a Iván Ramis, Pape Diop i Fabián Orellana. I van caure eliminats a la Copa davant del Sporting. El tècnic basc sap que la competició domèstica és la gran prioritat del club i va preferir arribar amb els seus titulars frescos davant del Llevant. Els qui no seran diumenge són Riesgo, Oliveira, Cucurella i Jordán, tots baixa per sanció. El Llevant també apuntava a Ipurua i arriba amb Morales i Bardhi totalment descansats.

OSCA – REIAL MADRID

Difícil però no impossible

Diumenge 16.15 h, beIN Sports

“Tinc la convicció que això canviarà”, parla Melero, convençut que encara no ho han dit tot a la Lliga.L’Osca  no sap què és guanyar des de la primera jornada i ara rep un conjunt necessitat de punts per continuar escalant posicions a la taula. Però els aragonesos no llancen la tovallola i esperen donar la sorpresa davant d’un Madrid que va fer descansarCourtois, Marcelo, Ramos i Kroos a la Copa.

REIAL SOCIETAT – VALLADOLID

Daniele Verde sempre apareix

Diumenge 18.30 h, beIN Sports

Aritz Elustondo i Kevin Rodrigues han encès les alarmes a Donosti. S’han lesionat en un entrenament i són dubte per rebre diumenge el Valladolid. Les seves baixes se sumen a les de Raúl Navas i Diego Llorente i contribueixen a la continuïtat del jove Robin Le Normand. El Valladolid, més que amb baixes arriba amb un davanter en ratxa; un golejador nat que demana buit l’onze titular a còpia de gols decisius, Daniele Verde. L’italià sol sortir sempre des de la banqueta però quan trepitja la gespa canvia la sort del seu equip i les seves dianes ja li han donat més d’una victòria a l’equip val·lisoletà.

BETIS – RAYO VALLECANO

Sense Guardado però amb la segona línia

Diumenge 20.45 h, beIN Sports

El Betis convenç a estones i el Villamarín comença a collar els seus. Per acabar-ho d’adobar, Andrés Guardado estarà un mes de baixa per una ruptura muscular a la cama esquerra. Però a Sevilla no hi ha les excuses i amb Sergio León, Tonny Sanabria i Loren Morón al comandament de l’equip en l’ofensiva, els bètics esperen superar un Rayo que ha batut el rècord de possessió sense premi a Vallecas (73%).

ATHLETIC – GIRONA

Gaizka Garitano, al rescat

Notícies relacionades

Dilluns 21.00 h, GOL

Gaizka Garitano s’ha estrenat amb golejada copera i té el repte de treurel’Athletic  de les posicions de descens sense renunciar a la filosofia del club. A Bilbao té clar que abans descendir a Segona que renunciar al que són. Per això el repte sembla majúscul, però no impossible. El primer rival de Garitano en Lliga serà el Girona, que ve de fer història al classificar-se per primera vegada per als vuitens de la Copa.