Arthur va debutar com a titular amb la 'canarinha'

15367404800527

3
El Periódico / Agencias

NeymarCoutinhoRicharlison, autor de dos gols en la seva estrena com a titular, van brillar aquest dimarts en l’aclaparadora victòria per 5-0 de la selecció brasilera contra la delSalvador en un partit amistós jugat a LandoverNeymar va estrenar el compte golejador amb un penal en el minut 3, va estavellar una pilota al pal i va donar dues assistències de gol per firmar una nova exhibició amb la ‘canarinha’ i consolidar així la capitania permanent que ha estrenat en aquesta gira pels Estats Units.

El 10 va assistir en el minut 15 Richarlison, que va ampliar l’avantatge amb un bonic gol des del vèrtex de l’àrea, i el 29 Coutinho, que va marcar amb un xut ras el tercer des del balcó de l’àrea. El davanter de l’Everton  tancaria la seva exhibició en el minut 50 amb el seu segon gol a l’aprofitar un rebuig de Coutinho, mentre que Marquinhos va posar la guinda en el 89 per certificar el 5-0.

Abans del xiulet inicial de l’àrbitre, les dues seleccions van guardar un minut de silenci en memòria dels atemptats terroristes de l’11 de setembre del 2001 als Estats Units.

Amb la bola rodant ja sobre la gespa del FedExField, elBrasil, que venia de guanyar per 0-2 els Estats Units, ha estrenat avui el marcador de penal després que Domínguez fes caure a l’àrea Richarlison en la primera jugada del partit. Neymar, ja amb els galons de capità permanent, va encertar des dels onze metres, com ja va fer contra els Estats Units, amb un llançament ajustat a la dreta d’Hernández i va sumar així el seu 59è gol amb la ‘verdeamarelha’.

El Salvador, que ocupa el lloc 72è en la classificació de la FIFA, no va reaccionar i abans de parpellejar havia encaixat el segon. Jugada conduïda per Neymar, que va connectar amb Richarlison i el davanter de l’Everton anglès va engaltar l’esfèrica tal com venia amb la dreta des del vèrtex de l’àrea gran per col·locar-la a l’escaire invers. Richarlison, com el porter Neto, el lateral Éder Militão i el centrecampista Arthur, va estrenar titularitat, i en un quart d’hora ja havia provocat un penal i havia marcat un autèntic golàs.

Victoria incontestable

La ‘canarinha’ arribava per inèrcia a l’àrea del Salvador, que era incapaç de sortir de la cova i trenar més de tres passades seguides. Enmig del desajust defensiu dels centreamericans es passejava sense oposició Neymar, que va estavellar una pilota al pal i, pocs minuts després, en una arrencada per l’esquerra, es va emportar cinc defenses i va cedir en el moment just a Coutinho, que des de la frontal va xutar i va marcar el tercer.

El balanç per als dirigits per Tite no podia ser millor: en 30 minuts, tres gols, una pilota al pal i cinc finalitzacions. L’atacant del París Saint-Germain hauria pogut firmar un doblet abans del descans després de regatejar el porter, però el seu xut va ser interceptat per la defensa salvadorenca, i també va veure la groga per una piscina a l’àrea.

Després de la represa, va arribar la primera jugada de perill del Salvador en un xut massa creuat de Pineda després d’una bona centrada de Corea per la dreta. Un miratge, ja que en el següent atac del Brasil, Richarlison va aprofitar un rebuig de Coutinho per disparar de nou tal com venia, aquesta vegada amb el peu esquerre, i fer el seu segon gol de la nit. Després del quart gol, Tite va treure del campDouglas Costa, Coutinho i Richarlison i va donar minuts a Everton, Paquetá i Willian. Neymar va continuar intentant-ho davant d’un Hernández que no va poder evitar el cinquè dels brasilers, firmat per Marquinhos.