UEFA Nations League

Areola salva França i Bale torna a brillar

Manuel Neuer va tornar a guanyar la titularitat a Ter Stegen

areola-fue-obstaculo-infranqueable-para-atacantes-germanos-reuters-782835-184446

3
Joan Barretina

La Lliga de Nacions de la UEFA es va estrenar i ho va fer amb un duel estel·lar. El partit inaugural de la Lliga A–la que componen les 12 millors seleccions europees– va enfrontar les dues últimes campiones del món: França va lluir, per primera vegada, la seva segona estrella a l’escut contraAlemanya  a Munic. Des del Brasil 1994, cap combinat ha aconseguit guanyar el seu primer partit després d’assolir el Mundial i, en aquest duel, la tradició es va complir. Els dos equips van empatar a zero gràcies a les intervencions del porter francès Alphonse Areola, titular després de la baixa d’Hugo Lloris.

Va ser un partit sense gols, però amb moltes ocasions. Marco Reus, que va jugar de fals ‘9’, va tenir la més clara. Va rematar pràcticament sense oposició, però el vol sense motor d’Areola va evitar el gol. La posició del futbolista del Dortmund va ser una de les modificacions que va fer Joachim Löw en el primer partit després del fracàs a Rússia. També Müller i Ginter es van trobar el mur a la meta francesa. Un altre dels que no va fer un bon Mundial, Manuel Neuer, va tornar a ser titular, en lloc de Ter Stegen, i va evitar el gol visitant. Samuel Umtiti va disputar els 90 minuts i Dembelé va entrar en la segona part, substituint Giroud, i en va disputar 24.

El far de Gal·les

Gareth Bale va tornar a demostrar que ha començat la temporada com un coet. Aquesta vegada, ho va fer amb la seva selecció, en el partit en què Gal·les es va passejar contra d’Irlanda  (4-1) al so de l’extrem blanc. Els gal·lesos van arribar al descans guanyant 3-0, amb golàs de Bale inclòs. El jugador del Reial Madrid va marcar un gol a l’estil de Robben: va rebre escorat a la dreta, previ control perfecte amb el pit, i va anar esquivant rivals fins a arribar al centre i marcar; en la segona part, va assistir Roberts perquè marqués el quart del seu equip. Va ser l’estrena de Ryan Giggs com a seleccionador gal·lès.

En un altre partit de la Lliga B, Ucraïna va remuntar contra la República Txeca (1-2) gràcies a dos gols tardans. Els txecs es van avançar molt aviat amb un gol del davanter de la Roma Patrick Shick, però, en el temps afegit de la primera part, Konoplianka va empatar el partit. La segona meitat va ser un monòleg ucraïnès, però sense premi. El gol va acabar arribant en el minut 93: Oleksandr Zintxenko, el jove centrecampista del Manchester City, va caçar un rebot per donar el triomf al seu equip.

Nit de doblets

Bulgària es va emportar el triomf a Eslovènia (1-2) gràcies a un doblet de Bozhidar Krave, centrecampista que juga al Midtjylland de la lliga noruega. Els búlgars van tenir menys ocasions que els locals, però van ser molt efectius contra el combinat eslovè sense Oblak: dos xuts a porteria, dos gols. En un altre partit de la Lliga C, Noruega va vèncer amb comoditat Xipre (2-0). Stefan Johansen, centrecampista del Fulham, va fer els dos gols del matx.

En la Lliga D, es va marcar el primer gol de la història de la UEFA Nations League. Va tenir lloc al Kazakhstan-Geòrgia (0-2) i va ser un golàs deTxakvetadze. Amb el combinat georgià va disputar els 90 minuts Otar Kakabadze, central del Nàstic.

Andorra va ser capaç de donar la sorpresa i es va emportar un punt en la seva visita a Letònia (0-0). L’equip local no va ser capaç de plasmar la seva teòrica superioritat sobre el terreny de joc i va generar poques ocasions de perill contra la porteria andorrana. Armèniava vèncer Liechtenstein  (2-1) malgrat que Henrikh Mkhitaryan, migcampista del Manchester United, va fallar un penal. Macedònia va guanyarGibraltar (0-2).

UEFA Nations League. Jornada 1. Dijous 6 d’agost del 2018.