OBERT DE TENNIS DELS EUA

Carla Suárez es regala el pas a quarts contra Xaràpova

La canària celebra el seu 30è aniversari igualant la seva millor marca a Nova York i en un Grand Slam

Després del 6-4 i 6-3 contra la russa s'enfrontarà a vuitens amb la nord-americana Madison Keys

jcarmengol44868735 mcx001  new york  united states   01 09 2018   carla suarez 180901203028

jcarmengol44868735 mcx001 new york united states 01 09 2018 carla suarez 180901203028 / RAY STUBBLEBINE

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain / Nueva York

Toni Nadal ha assegurat que el tennis de Carla Suárez-Navarro és, “probablement, el més bonic del circuit femení”.Chris Evert ha utilitzat el mateix adjectiu per lloar el revés a una mà de la canària. I ha sigut amb aquest tennis, no només bonic sinó també madur i efectiu, i un d’aquests revessos en el punt final que Suárez ha segellat aquest dilluns, el dia del seu 30è aniversari, una victòria contra Maria Xaràpova. El 6-4 i 6-3 la situa als quarts de final del’Obert dels Estats Units. En aquesta ronda, fins ara el més lluny que ha arribat la canària en un Grand Slam, l’espera la nord-americana i catorzena cap de sèrie Madison Keys, finalista l’any passat a Nova York.

Xaràpova acumulava fins aquest dilluns un rècord de 23 victòries en la sessió de nit a la pista central de Flushing Meadows. Suárez-Navarro, en canvi, no havia jugat mai a l’Arthur Ashe quan ja fan falta els focus. Peròles estadístiques no serveixen de gaire, fins i tot, de vegades i afortunadament, de res. I contra una Xaràpova erràtica i inconsistent, especialment en el seu servei però també més enllà, Suárez-Navarro i el seu joc s’han elevat. 

Xaràpova ha comès vuit dobles faltes i només ha convertit el 48% dels seus primers serveis en punts. Ha acumulat 38 errors no forçats; Suárez-Navarro, 20. I hi pot haver diferència d’altura (1,88 m la russa i 1,63 m l’espanyola), però no n’hi ha hagut a l’hora de donar cops guanyadors (15 cadascuna) i la veritable distància ha estat en la qualitat, abismalment superior en el cas de Suárez-Navarro .

La canària, que en les tres rondes anteriors d’aquesta edició de l’Obert havia necessitat jugar els tres sets i contra Caroline Garcia va estar gairebé dues hores i mitja sobre la pista en un altre gran partit, aquest dilluns n’ha tingut prou amb 91 minuts per posar la cirereta al pastís d’aniversari. I, després, en la roda de premsa confessava que preferiria haver jugat de dia aquesta jornada tan especial, ja que de nit és més fàcil desconcentrar-se amb trucades i missatges de família i amics. Però sens dubte la concentració no li va faltar a la pista, on va desplegar un tennis superb.

Notícies relacionades

Suárez-Navarro ja havia jugat en el seu aniversari a Nova York en quatre ocasions més. Va guanyar dos partits i en va perdre dos més, contra Serena Williams en els quarts del 2013 i contra Venus Williams l’any passat. Però si el 2017 se’n va anar al llit "una mica trista”, en aquest 2018 ha tingut l’"aniversari feliç". "Soc afortunada de poder viure’l aquí, jugant a tennis, que és el que m’agrada, i a sobre amb una victòria, i en una data rodona com els 30", deia radiant.

Com en les declaracions a peu de pista després del triomf, a la sala de premsa reconeixia que havia jugat un partit “realment bo”. I res indica que hagi de ser l’últim. Suárez-Navarro assegura que ha trobat “un camí” amb què pot jugar un tennis millor: “Ser agressiva, intentar ser sòlidaconcentrar-mecórrer i lluitar”, segons les seves paraules. És un camí que, com han recordat Toni Nadal i Chris Evert, i com van poder disfrutar els fans que la van veure per primera vegada de nit sota els focus i l’espectacle d’Arthur Ashe, recorre amb untennis bonic. Un altre regal.