RESSACA MUNDIALISTA

Els 'selfies' de Rakitic i Modric amb un nazi entelen la festa croata

La selecció croata va passejar per Zagreb amb el cantautor Marko Perkovic 'Thompson' en un autobús obert

rakitic-junto-thompson 1264384017 87159299 667x375

rakitic-junto-thompson 1264384017 87159299 667x375

2
Es llegeix en minuts

Malgrat perdre la final del Campionat del Món contra França, els futbolistes de la selecció croata van ser rebuts com autèntics herois. Els seus conciutadans van entendre que el resultat final era el de menys, que el que importava era l’esforç previ i el fet d’haver situat el país en l’epicentre mundial per uns dies. Per això van omplir els carrers de Zagreb per celebrar un subcampionat històric. Croàcia era una festa.

Fins que va aparèixer l’autobús descobert dels futbolistes amb el cantautor de tendències filonazis Marko Perkovic Thompson. La polèmica estava servida. Sobretot després de veure Modric xerrar amb ell sense problemes o que jugadors com Rakitic pengessin ‘selfies’ amb Thompson i li l’anomenessin: "Rei". 

Perquè el cantant, considerat procliu als qui defensen el moviment feixista Utasha que entre el 1941 i el 1945 va governarl’Estat Independent Croat, titellad’Adolf Hitler, nega ser un nostàlgic d’aquest règim criminal que va practicar les mateixes polítiques antisemites i racistes que el règim nazi, inclosa la construcció de camps d’extermini. No obstant, sol iniciar els seus concerts amb la salutació típica dels utashes ("llestos per a la pàtria") i gran part dels seus seguidors són joves que presumeixen de les insígnies del moviment.

Rebuig croat

Notícies relacionades

Thompson, que va participar en la guerra croata contra les forces sèrbies, és conegut per les seves cançons patriòtiques i justifica el seu comportament dient que la salutació va ser utilitzada en segles anteriors i que és la policia la que ha d’intervenir contra els joves que porten insígnies del moviment als seus concerts. Però el cert és que alguns dels seus concerts han sigut prohibits en països com Suïssa.

A més, la població croata no comparteix la versió del cantautor i denuncia la seva presència en la celebració del subcampionat. De fet, després de veure’l al costat de RakiticModric i companyia, el portal index.hr va llançar una enquesta ‘online’ en la qual el 65% dels participants (55.324) va rebutjar el comportament de la selecció de passejar-se amb el cantant per la capital.