Nit violenta

Disturbis, saquejos i un mort a França en la festa del Mundial

Un home de 50 anys va perdre la vida al saltar a un canal de poca profunditat

voquibszftqquyv3yu1ql41100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les forces de l’ordre van haver d’intervenir la nit d’aquest diumenge en diverses ciutats de França en el marc de les celebracions per la victòria de la seva selecció en el Mundial de futbol de RússiaMundial de futbol de Rússia, després de les destrosses de diversos grups d’esvalotadors.

París, un delscomerços dels Camps Elisis, Publicis, va patir enormes destrosses després que una trentena d’individus encaputxats hi entressin amb ampolles d’alcohol i trenquessin bona part de les instal·lacions, segons testifiquen nombroses fotografies en xarxes socials.

Segons el canal BFMTV, agents antiavalots van frenar el grupuscle uns 15 minuts després dels fets utilitzant gasos lacrimògens i van procedir a evacuar aquesta zona de l’avinguda, propera a l’Arc del Triomf.

En paral·lel, diversos vídeos a Twitter mostraven encaputxats trencant vidres en botigues i aparadors, fins a l’arribada de les forces de l’ordre.

A Annecy (sud-est), un home de 50 anys va perdre la vida després de saltar a un canal, va informar el diari regional 'Le Dauphiné Libéré', que va assegurar que la víctima va morir després de resultar greument ferida al clatell.

A Nancy (nord), un altre home va resultar ferit després de caure d’una camioneta sobre la qual festejava la victòria del seu equip.

A més, hi va haver enfrontaments amb la policia en altres punts del país, com Beauvais (nord) i Lió (est), on les autoritats també van haver de dispersar el públic després que algunes persones intentessin pujar als seus vehicles.

Mobilització policial

Notícies relacionades

Les autoritats van mobilitzar aquest cap de setmana 63.500 policies i 46.500 gendarmes, 44.000 bombers, 143 unitats d’antiavalots i altres cossos d’intervenció especial i la prefectura de policia ha anunciat que les mesures es reforçaran aquest dilluns, quan continuaran els festejos després de l’arribada dels ‘bleus’.

La selecció de França es va imposar ahir per 4-2 a la de Croàcia en la final del Mundial de Rússia 2018, amb la qual cosa va sumar la seva segona estrella mundialista en la història després del triomf el 1998.