TORNADA A LEZAMA

Yuri Berchiche, nou jugador de l'Athletic

El club blanc-i-vermell anuncia el fitxatge del lateral del París Saint-Germain per a les pròximes quatre temporades

berchiche-una-imagen-archivo-con-club-parisino-1530386197149

berchiche-una-imagen-archivo-con-club-parisino-1530386197149

1
Es llegeix en minuts

Yuri Berchiche torna a Lezama. El lateral del París Saint-Germain, que va estar en les categories del’Athletic entre el 2005 i el 2007, vestirà l’elàstica blanc-i-vermella durant les pròximes quatre temporades. Tot i que encara queda pendent realitzar el reconeixement mèdic i establir la firma de contractes, el club bilbaí ha oficialitzat el traspàs del futbolista, al qual ha blindat amb una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.

Berchiche, que firma fins al 2022, serà presentat divendres a San Mamés i dilluns s’incorporarà a la pretemporada del nou tècnic blanc-i-vermell, Berizzo. D’aquesta manera, el futbolista nascut a Zarautz i amb passat a la Reial Societat, tornarà a vestir de blanc-i-vermell 11 anys després.

Un traspàs històric

Notícies relacionades

Malgrat que el lateral esquerrà, de 28 anys, no és la compra més cara que ha realitzatl’Athletic (el rècord el tenen els 32 milions d’euros d’Íñigo Martínez), el seu traspàs si que és un dels que més ha costat als blanc-i-vermells. Segons apunten diverses fonts,l’Athletic hauria pagat una quantitat propera als 19 milions d’euros, a la qual s’han de sumar uns 6 milions de variables.

El traspàs permet a l’Athletic incorporar un jugador de qualitat per al seu lateral i, a més, ajuda el PSG, que necessitava ingressar per atendre el requeriment del ‘fair play’ financer. Amb la marxa de Berchiche, els francesos s’asseguren un ingrés per a futurs fitxatges i obtenen una plusvàlua respecte del que van pagar el juliol del 2017 a la Reial Societat.