ELS CULPABLES DE L'ADEU

De Gea, el pitjor porter del Mundial

El porter del Manchester United completa un torneig horrible amb només una parada en quatre partits, una pròrroga i una tanda de penals

El veterà Akinféiev, en canvi, va catapultar Rússia cap a quarts parant dos penals i va ser elegit millor jugador del partit

marcosl44090810 spain s goalkeeper david de gea takes a goal kicked by russi180701230919

marcosl44090810 spain s goalkeeper david de gea takes a goal kicked by russi180701230919 / MLADEN ANTONOV

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

No ha sigut elMundial d’Espanyaen cap posició, però hi ha unpunt negreen què coincideix tothom. Laporteriaha sigut un drama. Els debats van tornar i només la tossuderia deFernando Hierrova permetre aDavid de Geacompletar tots els minuts del torneig. El porter delManchester Unitedse’n va de Rússia amb una sola parada en quatre partits, una pròrroga i una tanda de penals.

Ningú dubtava de la titularitat deDe Geaabans del torneig. Els seus competidors tampoc oferien garanties excessives. Kepaencara és jove (23 anys) per a una cita d’aquest nivell i Reina (35) tornava a tenir un paper més simbòlic que real.

En evidència

Fa dos anys De Gea es va imposar a Casillas en una difícil elecció per a Vicente del Bosquei tampoc va fer gaire res a l’Eurocopa de França. Espanya va caure a vuitens, com a Moscou, però aquest cop lainseguretatde l’exporter de l’Atlètic s’ha fet molt més evident.

El 91,6% dels xuts contra el madrileny han acabat en gol

El91,6% dels xutscontra el madrileny han acabat en gol. Va rebredotze rematades (comptant el gol anul·lat a l’Iran i la tanda de penals) i només en va aturar una. L’expedient el va obrir contraPortugal, de qui va rebre tres gols. Només va intervenir per treure la pilota de la porteria. Contra l’Iranva mantenir el marc a zero gràcies al VAR. Contra el Marroc es va emportar dos gols més tot i aconseguir la seva única parada i contra Rússia va posar el colofó.

Ni als penals

En la tanda decisiva tenia l’opció deredimir-se, però De Geanomés va arribar a tocar el primer llançament deSmólovIgnasevitxel va enganyar i els xuts deGoloviniTxérixevvan entrar pel mig. Res a veure amb el seu col·legaAkinféiev, elegit el millor del partit després d’haver parat els penals deKokeiAspas. Aquesta va ser la diferència. “No soc l’home del partit. L’equip i els aficionats mereixen aquest guardó”, va dir amb humilitat el capità rus.

Akinféiev atura el penal decisiu a Aspas / VICTOR R. CAIVANO (AP)

El porter del CSKA va protagonitzar la segona classificació deRússiaper a quarts d’un Mundial després de l’aconseguida per l’URSSel 1966. “Hem defensat a mort per arribar als penals. Dono gràcies a Déuper aquest èxit”, va valorar Akinféiev.

El record de Lev Iaixin

Notícies relacionades

La seva fantàstica actuació va evocar la figura de l’‘aranya negra’ Lev Iaixin, el millor porter rus de tots els temps, encara venerat a la seva tomba del cementiri de Vagankovo, a Moscou.També es va parlar deRinat Dassàiev, l’exporter del Sevilla. Són comparacions que sempre han perseguit el capità, que va arribar a encadenar 43 partits europeus consecutius (11 anys i 21 dies) encaixant almenys un gol amb el seu equip.

Akinféiev va viure aquest diumenge la seva tarda de glòria davant de 74.000 espectadors. De Gea, el porter de Mourinho, que va voler Florentino per al Madrid, no pot dir el mateix. Amb una parada en tot el campionat s’ha convertit en elpitjor porterde la història d’una Copa del Món després d’haver jugat almenys tres partits.