TOMB EN EL GRUP

Un gol de Yerry Mina classifica Colòmbia com a primera

Les targetes desempaten pel segon lloc i el Japó deixa fora el Senegal

jdomenech44035896 colombia s defender yerry mina makes a heart shape as he cel180628181016

jdomenech44035896 colombia s defender yerry mina makes a heart shape as he cel180628181016 / LUIS ACOSTA

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Un gol de Yerry Mina, el segon que anota en el Mundial, va classificar Colòmbia com a primera de grup. El cop de cap del central blaugrana va dictar la sentència d’un desenllaç inesperat i històric. El segon lloc d’accés als vuitens de final va haver de desempatar-se pel Joc net, és a dir, pel menor nombre de targetes sofertes i el Japó va aconseguir la segona plaça en detriment del Senegal.

Notícies relacionades

Precisament el Japó i el Senegal eren els dos primers classificats abans de la tercera jornada. Però els dos equips van perdre. Els nipons van tenir mitja hora per igualar un gol del polonès Bednarek (m. 59) i en vista de la seva incapacitat van dipositar el seu futur en la sort del Senegal-Colòmbia. Yerry Mina va marcar amb un cop de cap en un córner (m. 74) i va conduir Colòmbia del tercer al primer lloc. Era el segon partit del defensa blaugrana i anotava el seu segon gol, després del que va servir per obrir el camí del triomf sobre Colòmbia (0-3).

Mina és el màxim golejador del quadro sud-americà. Quintero, Falcao i Cuadrado només n’han anotat un. James Rodríguez no n’ha marcat cap. El capità va sumir de preocupació l’equip al retirar-se per lesió en el primer temps.