PICARDIA COREANA

El seleccionador coreà canvia els dorsals per confondre Suècia

El tècnic va aprofitar el dilema que els seus futbolistes no són coneguts i no se'ls distingeix a Europa

RIT308. Nizhny Novgorod (Russian Federation), 17/06/2018.- South Korea’Äôs players attend a training session at the Nizhny Novgorod Stadium, Russia, 17 June 2018. South Korea will face Sweden in a group F preliminary round soccer match of the FIFA World Cup 2018 on 18 June 2018. (Mundial de Fútbol, Corea del Sur, Suecia, Rusia) EFE/EPA/RITCHIE B. TONGO EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

RIT308. Nizhny Novgorod (Russian Federation), 17/06/2018.- South Korea’Äôs players attend a training session at the Nizhny Novgorod Stadium, Russia, 17 June 2018. South Korea will face Sweden in a group F preliminary round soccer match of the FIFA World Cup 2018 on 18 June 2018. (Mundial de Fútbol, Corea del Sur, Suecia, Rusia) EFE/EPA/RITCHIE B. TONGO EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY / RITCHIE B. TONGO (EFE)

2
Es llegeix en minuts

L’entrenador de Corea del Sud, Shin Tae-Yong, ha explicat que va canviar deliberadament els números en les samarretes dels seus jugadors en els partits amistosos per confondre els seus rivals, en concret als suecs, amb els quals s’enfronten aquest dilluns a partir de les 14 hores. El lema que va utilitzar va ser que, com els seus futbolistes són desconeguts a Europa i no se’ls distingeix físicament, així despistava els seus contrincants.  

“A excepció de Son Heung-Min i el capità Ki Sung-Yueng tots els altres jugadors portaven números una mica confusos”,  va explicar Shin a la conferència de premsa. Ha estat una picardia que, depenent del resultat d’aquest dilluns, se sabrà si li ha sortit bé al seleccionador coreà.

Mesura antiespionatge

La tàctica del seleccionador coreà arriba després que Lasse Jacobsson, col·laborador de l’entrenador suec, Janne Andersson, declarés al rotatiu suec ‘Swedish Express’ que havia anat a Leogang, a prop de Salzburg, per ‘espiar’Corea del Sud. En una entrevista, Andersson explica que va llogar una casa a prop del camp d’entrenament del combinat coreà i que va dedicar tot el seu temps a veure els exercicis del conjunt dirigit per Shin Tae Yong

“Vaig llogar una casa del campament d’entrenament de l’equip coreà i vaig observar tot l’entrenament. Vaig haver d’escalar una muntanya molta estona per arribar al lloc, però veure l’entrenament allà va ser perfecte”, va explicar. La seva versió difereix de la del seleccionador suec, que a la roda de premsa prèvia al xoc mundialista amb Corea del Sud va assegurar que el presumpte espionatge no va ser més que una confusió. “El membre del personal suec va pensar que la sessió d’entrenament estava oberta i se’n va anar quan se li va preguntar. No va entendre que era una sessió tancada. Li van demanar que se n’anés i, com a resultat, ho va observar des de més lluny”.

Sigui com sigui, des de Corea del Sud van decidir tornar-li la jugada als suecs i van començar a canviar els dorsals dels jugadors durant els amistosos següents. “Volíem confondre l’equip suec. Sí, per això ho vam fer. Ens havia arribat a les orelles que hi havia un espia suec”, va explicar Tae-Yon. I va afegir: “És molt difícil per als occidentals diferenciar els asiàtics, per això ho vam fer”.

Cordialitat en vista del debut

Notícies relacionades

Després de la curiosa tàctica dels coreans i l’acusació d’espionatge als suecs, tots dos seleccionadors es van mostrar cordials a les respectives rodes de premsa. Jacobsson va començar demanant disculpes. “És molt important que mostrem respecte pels contrincants, sempre i en tots els sentits. Si s’ha percebut d’una altra manera, ens disculpem”. El tècnic de Corea del Sud va prosseguir traient-li importància a l’incident. “No crec que sigui greu. És legítim que tots els equips vulguin saber més sobre els contrincants”, va reconèixer.

El desenllaç de tot plegat es podrà veure aquest dilluns a les 14.00 hores (Cuatro) al Suècia - Corea del Sud, corresponent al primer partit del Grup F.