VÍDEO POLÈMIC

Crítiques a Piqué pel documental de la decisió de Griezmann

El davanter francès va anunciar que es quedava a l'Atlètic en la productora propietat del defensa blaugrana

zentauroepp43757068 spain s gerard pique gestures during spain s official traini180615104918

zentauroepp43757068 spain s gerard pique gestures during spain s official traini180615104918 / Manu Fernandez

3
Es llegeix en minuts

Es queda. Antoine Griezmann ha anunciat la seva continuïtat a l’Atlètic i ha posat fi al serial dels últims mesos. Però les crítiques no han cessat. Perquè el davanter francès va fer pública la seva decisió a través d’una vídeo-entrevista emesa per Movistar i produïda per Kosmos Studio, propietat del blaugrana Gerard Piqué, que no va dubtar a fer bombo de la notícia a través de les xarxes socials.

A mitja tarda, el central blaugrana començava a escalfar els ànims amb un tuit en el qual deia estar esperant la decisió de Griezmann amb crispetes. S’hi podia veure un primer vídeo del matalasser parlant del seu intrigant futur. "Estareu fartets pels comentaris que diuen que si me’n vaig, que si em quedo, que quant em donen... Però la veritat és la que diré ara", deia el francès a mode de 'teaser'.

Les paraules erend’Antoine, però el retuit semblava el nou 'se queda' de Piqué i les xarxes no van tardar gens a respondre al català, que tot seguit va pujar una altra publicació revelant qui estava darrere de la producció dels vídeos (Kosmos Studios) i felicitant el seu grup de treball.

El poder, per als jugadors

Les crítiques al blaugrana no han parat de ploure des d’aleshores. La gent no entén com un jugador del Barcelona (en realitat en són dos, perquè Umtiti també va publicar un tuit en el qual deia que li faltaven crispetes per veure l’anunci del seu company francès) pot produir i donar publicitat a la decisió d’un jugador que decideix no fitxar pel seu club.  "¿Ens pots explicar què està passant?", aclamava la gent a través de Twitter.

Però Piqué, tranquil, va fer cas omís de les crítiques i va prosseguir amb un altre tuit en el qual donava les gràcies a Antoine Griezmann per les últimes setmanes i li desitjava sort a l’Atlètic. Llavors, les paraules dels aficionats van pujar de to. Acusaven Piqué de burlar-se de la directiva blaugrana, que fa pocs dies assegurava que l’estrella francesa recalaria al Camp Nou.

I el '3' del Barça va decidir respondre. "Hi haurà gent que ho criticarà, perquè tot el que és nou pot generar rebuig. Però la reflexió més important que deixa #LaDecisión és que, de vegades, no tot el que us venen és cert", va sentenciar.

Emulant LeBron James

Notícies relacionades

Aquesta és la primera vegada que a Espanya un jugador anuncia una decisió tan important d’aquesta manera. Però hi ha precedents als Estats Units. De fet, la posada en escena de Griezmann emula LeBron James, que el 8 de juliol del 2010 va anunciar públicament que deixava els Cleveland Cavaliers per fitxar pelsMiami Heat a través d’un programad’ESPN que van anomenar 'The decision'. El procediment va ser el mateix, suspens, més suspens i decisió televisada. El resultat, també: crítiques al jugador per entendre que estava jugant amb els aficionats dels dos equips per treure un rèdit econòmic.

La decisió del francès ha tingut encara una volta més, ja que ha anat creant expectativa de la decisió amb publicacions anteriors a tall d’avançament. Ho ha fet a través de Movistar, però amb la producció de Kosmos Studio, empresa que té com a fundador i president al central del Barcelona i que a més està avalada per Hiroshi Mikitani, president i director general de Rakuten, patrocinador oficial de la samarreta del conjunt català. El contacte previ també va tenir vinculació amb Piqué, ja que va ser a través de la plataforma 'The power to the players', xarxa social que el blaugrana va crear juntament amb Sergio Ramos.