ABANS DEL PARTIT

El missatge feminista que la cantant Dua Lipa va colar a la final de la Champions

Les xarxes agraeixen que l'artista britànica acabés la seva actuació alçant el puny, símbol de l'apoderament de la dona

zentauroepp43501866 soccer football   champions league final   real madrid v liv180527104326

zentauroepp43501866 soccer football champions league final real madrid v liv180527104326 / HANNAH MCKAY

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

A diferència del que ocorre amb la Superbowl, on solen ser objecte de polèmicaSuperbowl, les actuacions musicals que donen inici a les finals dels grans campionats de futbol no acostumen a ser recordades. Tanmateix, els actes que van donar pas al partit a Kíev entre el Reial Madrid i el Liverpool poden ser una excepció. La causant d’això és la cantant Dua Lipa, una jove britànica d’origen popular, que va donar inici a l’espectacle de la final davant d’un públic entregat en l’Olímpic, que va gaudir de les seves cançons i del joc de llums i foc que va acompanyar la seva actuació.

La gespa de l’Olímpic es va cobrir amb una lona brillant i en el centre del camp, en un escenari, Dua Lipa va interpretar els seus millors temes en un espectacle de música, color, llums i foc que va sorprendre els aficionats.

Notícies relacionades

Tanmateix, a les xarxes socials s’ha destacat el fet que, amb un gest i amb la indumentària de les seves ballarines, Dua Lipa va voler llançar un missatge feminista en un esdeveniment fins ara considerat eminentment masculí. Així, la jove i les seves ballarines van finalitzar la seva actuació alçant el puny, un gest que es considera símbol de l’apoderament de les dones. A més, les seves ballarines anaven totes de lila, el color que s’associa a la lluita femenina.

No és la primera vegada que Dua Lipa llança un missatge d’aquest tipus. De fet, el seu compromís en la defensa de les dones forma part de la seva trajectòria. Així, el febrer passat, en el lliurament dels Brit Awards, on va rebre el guardó a l’artista revelació, la jove cantant va donar un discurs reivindicatiu: “Vull agrair a cadascuna de les dones que han sigut en aquest escenari abans que jo i que li han donat a moltes noies, no només a la indústria de la música sinó també a la societat en general, un lloc en què sentir-se inspirades, algú a qui admirar i una cosa que ens permetés somiar. Això va perquè més dones siguin als escenaris, guanyant aquests premis i conquerint el món.”