ESCÀNDOL ALS ESTATS UNITS

Animadores dels Redskins de Washington diuen que van haver de deixar-se fotografiar sense sostenidors

La denúncia publicada per 'The New York Times' afegeix que algunes van ser convidades a un club nocturn durant un viatge a Costa Rica

futbol-americano

futbol-americano

1
Es llegeix en minuts

Els Redskins de Washington (futbol americà) sembla que van obligar algunes de les seves animadores a passar per moments incòmodes i inapropiats durant un viatge que van fer a Costa Rica el 2013. Segons ‘The New York Times', que cita afirmacions d'algunes de les animadores, aquestes van haver de deixar-se fotografiar sense sostenidors durant una sessió de fotos, a la qual van ser convidats diversos patrocinadors, tots, del sexe masculí.

Els fets sembla que van passar durant el viatge que les animadores van fer a Costa Rica perquè els fessin fotos per a un calendari. La informació indica que a les joves "se'ls exigia estar sense sostenidors" quan a un grup de patrocinadors masculins, titulars de ‘suites' del FedExField "se'ls va concedir accés proper a la sessió de fotos".

Més denúncies

El diari afegeix que durant una nit el director del viatge va dir a 9 de les 36 dones que formaven l'equip que "havien estat escollides com a companyes personals" d'alguns patrocinadors per assistir a un club nocturn. Stephanie Jojokian, la llavors directora de les animadores dels Redskins, va declarar al diari que el viatge al club nocturn no era obligatori i que les noies no van ser elegides pels patrocinadors.

Dues d'elles van indicar al diari que Jojokian no les va obligar a fer res que no volguessin. L'equip va indicar que a les animadores no se'ls va pagar res pel viatge, que va tenir una durada d'una setmana, excepte els costos de transport, àpats i allotjament. Després d'aquest viatge, algunes van abandonar l'equip i van dir que no se sentien protegides, segons el diari.

Comunicat al diari

Notícies relacionades

L'equip va enviar un comunicat al diari en què indica que el programa d'animadores dels Redskins "és un dels principals de la NFL en participació, professionalisme i servei comunitari". Afegeix que "cada animadora delsRedskins  està protegida per un contracte que li garanteix un entorn segur i constructiu".

"La feina que fan les nostres animadores a la comunitat, a més de visitar les tropes a l'estranger i recolzar el nostre equip al camp de joc és una cosa de què l'organització delsRedskins  i els nostres aficionats s'enorgulleixen", diu el text.