ACCIDENT A OSCA

Pelayo Novo, jugador de l'Albacete, segueix a l'UCI en un estat "molt reservat"

El futbolista, que va caure al buit des d'un tercer pis, haurà d'afrontar una recuperació "molt lenta"

Els jugadors de l’Albacete, al sortir de l’hotel d’Osca.

Els jugadors de l’Albacete, al sortir de l’hotel d’Osca. / Javier Blasco (EFE)

5
Es llegeix en minuts

El futbolista de l'Albacete Pelayo Novo segueix ingressat a l'UCI en un estat "molt reservat", després d'haver sigut sotmès a una intervenció quirúrgica per estabilitzar les lesions que es va produir després d'un aparatós accident, segons el va qualificar el seu club, a Osca. Novo, que pateix "diverses fractures" després de precipitar-se dissabte al buit des del tercer pis de l'hotel ABBA de la capital d'Osca on estava concentrat amb l'equip, va ser operat durant més de sis hores per l'equip de cirurgians de l'Hospital Clínic Universitari Lozano Blesa dissabte mateix a la nit.

Segons fonts del Govern d'Aragó, la situació clínica de Novo es manté respecte a la de la seva arribada al centre hospitalari tret que ja ha passat pel quiròfan. El vicepresident i conseller delegat de l'Albacete Balompié, Víctor Varela, va informar a les portes del centre hospitalari que l'evolució del jugador serà "molt lenta" després d'una operació "important", i va reconèixer que estan vivint "moments molt durs, d'inquietud i ansietat" i que hauran de tenir "paciència".

En aquest sentit, Varela ha rebutjat parlar de terminis. "Dissabte l'important era que el jugador seguia amb nosaltres; avui hem d'esperar aquesta evolució, hem de ser prudents i parlar de terminis no és convenient. Ha sigut una situació límit, evoluciona favorablement", ha subratllat.

Intervenció important

"Sabem que la intervenció ha sigut molt important i des d'aquí només podem agrair a l'Hospital Clínic, al Departament de Neurocirurgia, l'atenció que està tenint amb el jugador", ha continuat. A més, Varela ha explicat com estan vivint les últimes hores. "És un noi de 27 anys, amb una família esplèndida i exemplar. Són hores de molt patiment, de preocupació, i és moment que estiguem tots units, tant família com club. Estem junts per intentar que el jugador es recuperi el millor i com més aviat millor. És una família molt unida", va manifestar.

"Pel club està sent un moment de tragèdia, sobretot per la persona, més que pel futbolista. Sabem que la nostra afició està patint i que la plantilla està bastant afectada. Estan sent moments molt durs, d'inquietud i ansietat. Hem de tenir paciència i estar a prop de la família", ha dit.

L'accident

Pelayo Novo va ser ingressat aquest dissabte d'urgència a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Clínic de Saragossa, després de precipitar-se al buit i patir diverses fractures al caure pel buit d'una escala. L'accident va passar a l'hotel de concentració del conjunt manxec, a la ciutat d'Osca, abans que el seu equip s'enfrontés al conjunt aragonès, líder de Segona A, partit que va ser suspès.

Pelayo Novo. / Arxiu

Encara que l'Albacete no va voler donar molts detalls de l'accident, per qüestions personals, sembla que, després de diverses versions sobre la caiguda, el club va assegurar que la desgràcia es va produir quan el futbolista estava parlant per telèfon i es va precipitar al buit quan estava recolzat a la barana d'una de les escales interiors de l'establiment. L'equip havia pernoctat a l'hotel Abba d'Osca i ahir a la tarda s'havia d'enfrontar al conjunt d'Osca a l'estadi d'El Alcoraz. Segons diverses fonts va ser el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas qui va suggerir l'ajornament. Els jugadors de l'Alba estaven molt afectats.

Els problemes

Així mateix, el diari 'Heraldo de Aragón' va citar aquest dissabte persones pròximes a l'entorn del jugador a l'indicar que Pelayo Novo patia depressions i estava en tractament després de sortir d'una lesió. El futbolista, natural d'Oviedo, té 27 anys, juga de centrecampista i abans de fitxar aquesta temporada per l'Albacete va formar part de les plantilles de l'Oviedo, l'Elx, Còrdova, Lugo i del CFR Cluj de Romania.

El portaveu i vicepresident del club manxec, Víctor Varela, va indicar en diverses emissores de ràdio i mitjans locals d'Albacete que Pelayo Novo "estava parlant per telèfon quan s'ha produït l'incident i s'ha precipitat al buit. No ha sigut ni per una finestra ni per un balcó, segons ens han dit els seus companys d'equip". La Policia Judicial mirava aquest dissabte d'aclarir les circumstàncies de la caiguda.

Operat a la tarda

Dos dels seus companys, Néstor Susaeta i el porter Rubén Niño, format al planter del Barça, van ser els primers que el van auxiliar. La caiguda es va produir al voltant de les 11.30 hores del matí. Segons sembla, Pelayo Novo no va arribar a perdre el coneixement encara que va haver de ser sedat degut a la crisi nerviosa que va patir després de la caiguda.

L'expedició de l'Albacete abandona Osca, camí de Saragossa / J / avier Blasco (EFE)

El club manxec tampoc va voler entrar en detalls sobre les fractures sofertes pel seu futbolista, encara que va indicar en tot moment que la vida del centrecampista no corria perill. El 'Digital de Albacete' va informar que a les 19 hores, el jugador va entrar en un dels quiròfans de l'hospital de Saragossa per ser intervingut de les lesions sofertes, un fet que va ser confirmat pel Govern d'Aragó. Pelayo Novo va arribar al centre hospitalari en una ambulància UCI mòbil "on va ser intubat i sedat abans de viatjar a Saragossa", va afegir el portaveu del club.

La companyia del metge

La família del jugador es va desplaçar a la capital aragonesa quan va ser informada de l'accident del futbolista. Així mateix, el metge de l'Alba, Juan Manuel Armero, va estar al costat del jugador i va ser qui va tranquil·litzar la plantilla a l'assegurar que la vida de Pelayo Novo no patia perill.

Enrique Martín, tècnic de l'Albacete, a l'arribar a l'hospital de Saragossa / J / avier Cebolleda (EFE)

Les mostres de solidaritat van arribar de seguida i va ser l'Osca el primer equip que es va posar a disposició de l'Albacete i va donar totes les facilitats per ajornar el partit que, per una altra part, tenia una gran transcendència per al conjunt aragonès, a causa de la igualtat que hi ha al capdavent de la Segona Divisió.

La solidaritat de l'Osca

Notícies relacionades

Diversos jugadors de l'Osca es van traslladar també a l'hotel on hi havia els seus rivals, després de conèixer l'accident, per mostrar-los la solidaritat i interessar-se per l'estat de salut de Pelayo. Poc després, tota la plantilla de l'Albacete es va desplaçar a l'hospital de Saragossa. 

 

Temes:

Futbol Caigudes