AL GIMNÀS PER MOLÈSTIES MUSCULARS

Messi no trepitja la casa de Cristiano

Sampaoli mima l'estrella blaugrana, que confia a recuperar-se per jugar dimarts amb l'Argentina contra Espanya al Wanda

marcosl42649735 graf9768  madrid  24 03 2018   el delantero de la selecci n 180324193416

marcosl42649735 graf9768 madrid 24 03 2018 el delantero de la selecci n 180324193416 / Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote / Marcos López

Leo Messi fa temps que té els músculs fatigats. Però no es vol perdre el matx de dimarts contra Espanya. És un simple amistós, l’últim abans que Julen Lopetegui i Jorge Sampaoli ofereixin la seva llista definitiva de 23 jugadors per al Mundial de Rússia 2018. No és, per tant, un partit més. I Messi, que va assistir al triomf de la selecció argentina a Manchester contra Itàlia (2-0) des de la llotja de l’Etihad, desitja tornar a vestir l’albiceleste al Wanda Metropolitano.

Sampaoli, que està armant una Argentina al voltant de Leo («és més el seu equip que el meu», va arribar a dir el tècnic), no té dubtes. Seran Messi i 10 més, encara que aquest dissabte no sortís de l'hotel.

De moment, l’astre del Barça, a qui no només dosifica Valverde al Camp Nou sinó també el mateix Sampaoli, es veu preparat per jugar contra Espanya, encara que ahir es quedés al gimnàs de l’hotel, evitant trepitjar la casa de Cristiano a Valdebebas, la ciutat esportiva del Madrid. «Una lleugera fatiga muscular a la zona dels adductors», segons van explicar els metges de l’AFA (Associació de Futbol Argentí). Mentrestant, Messi va coneixent en els últims dies cases que li resulten estranyes.

Va habitar quatre dies la casa de Guardiola on va estar instal·lat a la ciutat esportiva del Manchester City, visitant amb el Kun Agüero, el seu amic de l’ànima, els nens de set i vuit anys de l’acadèmia anglesa. Ahir, no obstant, no va trepitjar la ciutat esportiva del Madrid perquè va treballar a l’hotel, igual que la resta dels titulars que va utilitzar Sampaoli contra Itàlia després que la selecció argentina aterrés amb una hora de retard pel fort vent que afectava la capital espanyola.

Sense Di María, sense el Kun

Amb Messi al capdavant, però sense Di María (va causar baixa per un problema muscular a la cama dreta) i també sense el Kun, a qui Sampaoli tampoc ha volgut forçar contra Itàlia. «Preferim jugar amb Gio Lo Celso contra Itàlia ocupant la posició de Leo per no modificar el pla», va argumentar el seleccionador, que confia a tenir el davanter blaugrana dimarts.

"Espanya és una selecció ja armada, amb una forma definida i que sap exactament com jugarà la Copa del Món" (Sampaoli)  

«Espanya és una selecció ja armada, amb una forma definida i que sap exactament com jugarà la Copa del Món», va reconèixer Sampaoli, que va enviar un dels seus ajudants (l’exdeportivista Lionel Scaloni) a espiar l’atractiu Alemanya-Espanya de Düsseldorf (1-1).

Notícies relacionades

Ningú millor que Messi per intimidar la Roja, un equip que ha recuperat, de la mà de Lopetegui, les seves constants vitals a través del govern de la pilota, com va demostrar en els seus 35 aclaparadors minuts inicials contra la selecció de Löw, actual campiona del món. Leo té ganes d’enfrontar-se a una Espanya que sembla haver-se aixecat de les seves dues últimes greus caigudes: Brasil-2014 (Mundial) i França-2016 (Eurocopa).

L’Argentina, a més, necessita acompanyar Messi amb un grup verdaderament competitiu, on sí que hi ha espai per a Higuaín, però cada cop se li tanquen més portes a Dybala, perquè no es quedi a la riba com li va passar fa quatre anys. Per Sampaoli no quedarà. Cuida tots els detalls per mimar Messi. Ara està instal·lat al mateix hotel que ocupa el Barça cada vegada que viatja a Madrid i farà la pretemporada del Mundial a la ciutat esportiva del Barça a Sant Joan Despí, la casa de veritat de Leo.