REPTE NOVAIORQUÈS

Puja pels 1.576 esglaons de l'Empire State en 10 minuts

L'ascens per l'edifici més famós de Nova York el van guanyar el colombià Carreño i l'australiana Walsham

Va guanyar la tradicional carrera per les escales de l’Empire State Building, al remuntar els 1.576 esglaons amb un temps de 10 minuts i 50 segons. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El colombià Frank Nicolás Carreño ha guanyat aquest dijous la tradicional carrera per les escales de l'Empire State Building, al remuntar els 1.576 esglaons amb un temps de 10 minuts i 50 segons. La 41a edició de la competició a l'edifici més famós de Nova York va tenir com a vencedora, en la categoria femenina, l'australiana Suzy Walsham, amb un temps de 12 minuts i 56 segons.

Aquesta va ser la sisena victòria consecutiva per a l'australiana i la novena des que participa en aquesta cursa. La meta estava situada a l'observatori de l'edifici, al pis 86, a una altura de 326 metres sobre el nivell del carrer.

Els plusmarquistes de la competició

Notícies relacionades

Ni Carreño ni Walsham van poder superar els rècords que té aquesta prova, que conserven Paul Crake (2003) i Andrea Mayr (2006), amb uns temps respectius de 9 minuts 33 segons i 11 minuts 23 segons.

En la competició hi van participar dos centenars de corredors verticals de tot el món. Transcorre per una escala estreta i sense finestres per la qual només poden passar dues persones alhora, cosa que representa reptes addicionals per a una prova d'aquest tipus.

Temes:

Nova York