"FELIÇ EN AQUESTA REGIÓ D'ESPANYA"

Quique: "Soc i seré l'entrenador de l'Espanyol"

El tècnic assegura que és normal que hi hagi propostes d'altres clubs però descarta marxar

quique

quique

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

Quique Sánchez Flores seguirà al capdavant de l’Espanyol durant aquesta temporada. Al tècnic li va costar afirmar-ho amb rotunditat però finalment va recalcar la seva continuïtat al club periquito després de rebre l’oferta de l’Stoke City, que havia de pagar una clàusula de quatre milions d’euros per aconseguir els seus serveis.

«Soc i seré l’entrenador de l’Espanyol. Avui en dia és difícil que la gent se’n vulgui anar d’aquí. Si en algun moment ens vam frustrar va ser perquè pensàvem que creixeríem a més velocitat. Això em va molestar perquè vaig haver de fer de portaveu», va afirmar Quique al tram final de la seva compareixença d’ahir. Abans  va donar voltes al tema amb menys contundència esforçant-se a desdramatitzar aquest interès de l’Stoke que el va portar a coquetejar amb la seva admirada Premier durant aquesta setmana. 

Tot i que va iniciar el seu discurs amb paraules idèntiques a les del partit de Copa, a poc a poc va anar aclarint la situació. «Repeteixo que no parlo de mi. Hi ha una realitat i és que els clubs s’interessen per jugadors i entrenadors. Passa cada any, tota la vida. El que compten són els fets i el fet és que soc aquí», va començar explicant. Aviat es va veure que no li venia gaire de gust donar detalls de la negociació amb l’Stoke. 

Pel·lícula de Woody Allen

Segons el tècnic, mai ha estat en marxa un procés seriós per a la seva sortida de l’Espanyol. Va assegurar, fins i tot, que divendres  a la tarda el va dedicar a coses més agradables. «Vaig anar al cine amb la meva nòvia a veure una pel·lícula de Woody Allen». Després confessaria que no el va apassionar l’obra del cineasta. «Em va semblar més teatral que de pel·lícula. Se’m va fer llarga, amb això ho dic tot». 

El preparador va comparar el seu cas amb el de Gerard Moreno, que també va rebre una oferta per deixar el club fa dies. «Són situacions que passen en el futbol, se’ls ha de donar normalitat. Ens sentim afalagats quan venen a buscar els nostres jugadors. Que l’entrenador agradi també deu ser bo, no hi ha cap maldat», va afegir.

«Els jugadors, els meus fills»

Quique va tornar a recuperar el seu clàssic missatge de la «felicitat», un punt habitual en les seves explicacions: «Ens costa poc enrarir-nos i molt ser feliços. Jo tinc motius per ser feliç i no tenir preocupacions. Les intencions d’altres clubs no es poden parar, però jo visc en un món tranquil, honest i normal. Tinc 52 anys i m’envolto de gent sana i no malpensada. Soc feliç en aquesta regió d’Espanya. Deixin-me tranquil, vull viure en pau». El preparador va oferir una sensació de serenitat en tot moment i va apuntar a temes personals, com la proximitat dels seus fills, per enfortir la seva decisió de seguir a l’Espanyol. També va tenir paraules d’elogi per al vestidor, que va fer coistat al tècnic davant el rumor d’una possible sortida. «Els jugadors són com els meus fills, també. Seria impensable que passés res sense que ells no ho sabessin», va dir Quique.

Notícies relacionades

El duel amb l’Athletic d’avui, diumenge (18.30 hores), va quedar en segon terme. Els periquitos busquen el tercer triomf consecutiu a la Lliga, cosa que els permetria fer un salt en la classificació. «Tenim l’ànim i la confiança queho farem bé. Li devem un gran partit a l’afició per enfilar la segona volta», va valorar el míster.

Sergio García, baixa

Falta per veure la resposta de l’afició a Cornellà. Al públic periquito no li va agradar l’últim coqueteig del tècnic amb la Premier, però Quique confia a tenir el seu suport. «No em preocupa la reacció de la grada perquè no he fet res. S’haurien d’enviar notes a tots els clubs del món perquè no s’interessin per cap jugador o entrenador. Volem un clima preciós per al partit. Tenim armes per fer mal a l’Athletic». L’Espanyol té quatre baixes notables: dues en el pla defensiu i dues en l’atac. Darrere, faltaran els sancionats David López i Javi Fuego, els dos jugadors que millor funcionen de pivot defensiu. A dalt, Sergio García i Piatti van quedar fora per molèsties. r fora de la llista per molèsties.