El passadís el va fer Kovacic

Zidane fracassa en la seva estratègia d'intentar neutralitzar Messi amb el marcatge del centrecampista croat

undefined41400542 soccer football   la liga santander   real madrid vs fc barc171223152352

undefined41400542 soccer football la liga santander real madrid vs fc barc171223152352 / STRINGER

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Zinedine Zidane tant li feia que el Barcelona fes el passadís al Madrid pel triomf blanc al Mundial de Clubs i ningú pràcticament ho va reclamar en l’oferiment del títol a l’afició madridista prèvia al partit. El que de cap manera li podia ser igual és que el que acabés obrint pas al rival fos el seu propi equip, com va acabar passant en realitat al Bernabéu.

El que va passar va ser que el Madrid es va obrir en canal en el moment més inoportú per empènyer una mica més, potser definitivament, el Barça cap al títol, afavorit també per la victòria la nit anterior de l’Espanyol sobre l’Atlètic.

Amb el partit contra el Leganés pendent, l’equip blanc és ara a 14 punts del líder, una diferència que per descomptat el tècnic blanc no considera insalvable, encara que el que hauria de posar-se a pensar seriosament és si no augmentarà d’aquí al final de la Lliga i veurà compromesa fins i tot la seva classificació directa per a la Champions.

Arma secreta

Va ser precisament Kovacic, la presumpta arma no tan secreta que va posar en disputa Zizou, qui va oficiar de mestre de cerimònies perquè en el minut 55 el conjunt blanc fes harmònicament un passadís triomfal perquè l’equip blaugrana trenqués un clàssic en què fins a aquell moment no hi havia res clar.

Kovacic havia fet un primer temps més que notable i fins i tot es podia arribar a pensar que acabaria resultant clau perquè el Madrid desactivés el Barça de la manera com ho havia fet en els partits de la Supercopa d’Espanya el mes d’agost passat. El centrecampista croat va complir de sobres fins a l’intermedi en la seva missió de multiplicar-se per tapar alternativament Busquets Messi quan aquest trepitjava la zona de tres quarts cap endavant.

Després, quan escalfaven a la banda Semedo André Gomes per part blaugrana i Bale, Isco i Asensio per la madridista, els presents es van posar a fer comptes sobre quan es decidiria el Madrid a intentar donar el cop amb tot, malgrat que el Barça havia tingut tantes oportunitats com el Madrid fins llavors i que els blancs ja no semblaven els mateixos en l’arrencada del segon temps davant el pas endavant fet pel Barça.

Zidane observa com Rakitic intenta frenar Marcelo / FRANCISCO SECO (AP)

Tot va canviar definitivament amb el creuament de clables que va tenir Kovacic demostrant que la seva capacitat d’improvisació per prendre la millor decisió no està precisament pels núvols. Havia rebut Rakitic de Busquets en camp blanc, el croat va descartar el moviment més adequat i lògic, anar a tallar l’avanç del seu compatriota, i va decidir seguir Messi en la seva obertura cap a la dreta. La conseqüència va ser deixar el camí lliure a Rakitic davant una defensa desubicada. Sergi Roberto i Luis Suárez van completar la feina i el partit va entrar en una altra dimensió completament diferent.

Desconnexió

Notícies relacionades

Kovacic va tornar a deixar clara la seva desconnexió amb una altra acció desconcertant, un cop de taló a la seva àrea cap a la mitja lluna sense saber què hi passava en la jugada prèvia a la que va acabar en el penal i l’expulsió de Carvajal abans que Messi marqués el segon. En aquell moment Ramos ja s’havia estalviat la vermella per un cop de mà a Suárez. Keylor Navas es va entossudir després a evitar el tercer, però va acabar per facilitar-l’hi a Vidal en última instància.

Ni un minut per a Isco

El més mosquejat amb el que va passar va acabar sent Isco, que va tornar a ser conscient que ha de fer el triple que els intocables per guanyar-se no ja una plaça com a titular sinó també com a recanvi. El malagueny va decidir pel seu compte deixar d’escalfar quan va ser conscient que no jugaria, però al final del partit va negar que ho hagués fet molest. «Deixeu de tirar merda que ja es disposaven a sortir els meus dos companys... No sabia jo que es podien fer 4 canvis», va escriure al seu compte de Twitter.