LA CRISI DE LA RFEF

El TAD destitueix definitivament Ángel Villar

El president en funcions, Juan Luis Larrea, està obligat ara a convocar noves eleccions a la presidència federativa

undefined41352904 madrid 18 12 2017  deportes   rueda de prensa de  ngel villa171222183600

undefined41352904 madrid 18 12 2017 deportes rueda de prensa de ngel villa171222183600

1
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

El Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ha destituït de forma definitiva Ángel María Villar com a president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). El president en funcions, Juan Luis Larrea, i la seva junta directiva passen a ser una comissió gestora i ara tenen l'obligació de convocar noves eleccions a la presidència federativa, segons ha avançat José Ramón de la Morena a Onda Cero.

Notícies relacionades

La decisió del TAD es produeix una setmana després que la FIFA amenacés amb deixar la selecció espanyola fora del Mundial de Rússia 2018 per ingerències governamentals en la gestió de la RFEF. La possibilitat de portar a terme un nou procés electoral arran de la denúncia del Consell Superior d'Esports (CSD) que Villar hauria pogut vulnerar la neutralitat del procés electoral que va guanyar pot ser considerada per l'organisme internacional com la intromissió més greu.

Suspensió cautelar

Villar va ser suspès cautelarment per la comissió directiva del CSD durant un any el 25 de juliol mentre estava empresonat a la presó de Soto del Real per la seva implicació en el cas Soule. Dilluns passat va comparèixer en roda de premsa per reiterar que l'amenaça de la FIFA, però que ell no hi té res a veure. El 15 de desembre l'Audiència Nacional va rebutjar la sol·licitud de mesures cautelars realitzada per Villar contra aquesta suspensió.