LA CRISI DE LA RFEF

Villar: "Si Espanya es queda sense Mundial serà culpa del CSD"

L'inhabilitat president de la federació assegura que no està al darrere de l'amenaça de la FIFA

Villar: Si torno a ser president citaré Rajoy com a auxiliar de Lopetegui. / JOSÉ LUÍS ROCA / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Més de tres mesos i mig després de sortir de la presó un cop pagada una fiança de 300.000 euros, Ángel María Villar, l’inhabilitat president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), va comparèixer davant dels periodistes per assegurar que ell no està al darrere de l’amenaça de la FIFA de deixar fora Espanya del Mundial per ingerències del Govern espanyol, al qual ha responsabilitzat directament de la seva situació. Va reiterar que no ha comès cap delicte que justifiqui la seva suspensió per l’operació Soule i es va declarar víctima dels qui volen tallar-li el cap per «col·locar-lo en una paret, com els dels toros».

«El Consell Superior d’Esports (CSD) és el que fa incomplir a la RFEF les lleis i normatives de la FIFA i de la UEFA i per tant serà l’únic responsable que Espanya es pugui quedar sense anar al Mundial», va dir Villar, que va assegurar que ell vol que la selecció vagi a Rússia «al cent per cent». Ho va fer en una declaració llegida en què, després de referir-se a la independència de les federacions i dels seus òrgans, va carregar contra el secretari d’Estat per a l’Esport. Va subratllar que José Ramón Lete pretén que s’anul·lin les eleccions a l’assemblea general de la RFEF, «sense que la llei l’hi permeti,  utilitzant indiscriminadament el contingut de les escoltes».

Va qualificar com a intromissió inacceptable que el CSD pretengui determinar la majoria necessària per aprovar una moció de censura, prevista en els 2/3 de l’assemblea als estatuts federatius. Entre les ingerències més arbitràries va assenyalar haver sigut suspès «quan era a la presó un 25 de juliol. El secretari d’Estat presidia la comissió directiva del CSD i ho fa sense escoltar-me. Ni a ell, ni al TAD ni a ningú».

Tribunals internacionals

Notícies relacionades

Villar va dirigir després els seus atacs contra l’anterior secretari d’Estat, Miguel Cardenal, que el va denunciar davant  d’Anticorrupció. Va seguir amb el qui va ser secretari general de la RFEF, Jorge Pérez, que va retirar la seva candidatura a la presidència i el va denunciar també. Després el seu objectiu va ser Javier Tebas, el president de la Lliga de Futbol Professional i també en va tenir per al president del Govern. «M’ha sorprès comprovar que Rajoy sap de tot, també de futbol. Diu que Espanya guanyarà el Mundial i si torno a la presidència de la RFEF penso oferir-li que sigui auxiliar del seleccionador i cobrarà més que com a president del Govern», va manifestar Villar.

«No tornaré a la presó. Ho penso guanyar tot. Si perdo aquí ho guanyaré en els tribunals internacionals perquè no he fet res», van concloure, sense deixar de  referir-se a l’oportunisme de Luis Rubiales, l’expresident de l’AFE, per pretendre accedir a la presidència «per la porta del darrere utilitzant una desgràcia del president i promovent una moció de censura».