CONFLICTE FUTBOLÍSTIC

Rajoy: "Estic convençut que Espanya anirà al Mundial i guanyarà"

El president assenyala que el ministre d'Esports no ha rebut cap carta de la FIFA amb la possible exclusió per la ingerència governamental

undefined41321768 topshot   spain s prime minister mariano rajoy receives the 171215145530

undefined41321768 topshot spain s prime minister mariano rajoy receives the 171215145530 / RICCARDO PAREGGIANI

1
Es llegeix en minuts
Agències

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha dit aquest divendres que està "absolutament convençut que Espanya anirà al Mundial de Rússia i a més el guanyarà", i ha aclarit que el ministre d'Esports, Íñigo Méndez de Vigo, "no ha rebut cap carta de la FIFA" que adverteixi de la seva possible exclusió per ingerència.

"Aquest escenari no el contemplo i estic absolutament convençut que Espanya anirà al Mundial de Rússia i a més que el guanyarà. El ministre m'ha dit que no ha rebut cap carta de la FIFA sinó una petició d'audiència per tractar de l'assumpte", ha dit Rajoy.

Després de la reunió del Consell Europeu de caps d'Estat i de Govern de la UE aquest divendres a Brussel·les, Rajoy ha dit que "els que estan al capdavant del Consell Superior d'Esports (CSD) i del ministeri tenen el ple suport del Govern".

Les paraules de Rajoy han respost a les preguntes sobre una possible amenaça de la FIFA amb l'exclusió d'Espanya comunicada per carta a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per ingerència governamental després de la suspensió temporal durant un any d'Ángel María Villar i la possible repetició de les eleccions en què aquest va ser reelegit el 22 de maig d'aquest any.

El destí de la carta

Per la seva banda, el ministre d'Educació, Cultura i Esport ha explicat, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que la carta ha arribat a la Federació i no al Consell Superior d'Esports, que depèn del seu departament. 

Tot i això, Méndez de Vigo ha llançat un missatge de "tranquil·litat absoluta" als ciutadans, al ser conscient que "a molts espanyols ens importa" la participació de la selecció nacional de futbol en el Mundial, i ha sentenciat que "no perilla cap presència d'Espanya". "El que intentarem és guanyar", ha remarcat.

Notícies relacionades

El ministre ha defensat l'actuació del Consell Superior d'Esports en el 'cas Villar', al considerar que s'ha actuat "d'acord amb la llei i amb total transparència" al posar en coneixement de la fiscalia "uns fets objecte d'unes denúncies" pel presumpte cobrament de comissions a canvi de l'organització de partits de futbol de la selecció espanyola.

Méndez de Vigo ha destacat que la Federació Espanyola té "en aquests moments" un president en la figura de Juan Luis Larrea i ha comentat que "està funcionant perfectament" tot i apartar-se Ángel María Villar després de l'obertura del procés judicial contra ell.