LA CRISI BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol s'enfonsa

L'afició se n'afarta i demana l'adeu de Quique Sánchez Flores en el pitjor moment des de l'arribada de Chen

rpaniagua41281828 cornella el prat    11 12 2017   deportes         quique san171212185057

rpaniagua41281828 cornella el prat 11 12 2017 deportes quique san171212185057 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Chen Yansheng, el propietari de l’Espanyol, no va escollir el millor moment per veure en directe el seu equip, hores després d’aterrar des de la Xina. El propietari de Rastar Group segueix amb detall els partits des de la distància. Sabia que la situació no era bona però no s’esperava el que va viure dilluns a la llotja de Cornellà. El quadro blanc-i-blau va firmar una altra lamentable actuació en el primer derbi a Primera contra el Girona (0-1) i la resposta del públic va ser contundent. Va demanar a crits per primera vegada la dimissió de Quique Sánchez Flores en un ambient enrarit que pot portar conseqüències si l’equip no reacciona.

    

Chen Yansheng, en una de les llotges de Cornellà, dilluns contra el Girona / JORDI COTRINA

Encara que l’Espanyol no ha passat del 10è lloc en tota la Lliga, la imatge a casa no era tan nefasta des de la derrota davant el Leganés a l’agost. A Cornellà s’havien aconseguit resultats decents i s’havia vist bon futbol, com en el duel contra el València, però el xoc contra el Girona va resultar vergonyós per als més de 13.000 periquitos que van anar un altre dilluns a la nit a veure el seu equip amb l’esperança de sobrepassar el Girona en la rivalitat catalana generada amb el recentment ascendit. 

L'equip periquito, el que menys gols marca de la Lliga, s'acosta al descens amb un futbol decebedor

LA CHAMPIONS, ANTIGA IL·LUSIÓ 

Míster Chen era a la llotja mentre l’equip periquito era incapaç de batre un rival amb una plantilla i un pressupost inferiors. El dirigent presidirà dilluns la junta d’accionistes a la Fira de Cornellà. Durant aquesta setmana es reunirà amb totes les àrees de l’entitat i coneixerà l’informe d’Òscar Perarnau, el director general esportiu.

    

Veient l’equip enfonsat, el tècnic qüestionat i l’afició desil·lusionada, la memòria es trasllada a la primera roda de premsa de Chen, quan va expressar el seu desig de «veure l’Espanyol a la Champions en menys de tres anys». Són paraules del 21 de gener del 2016. Aviat complirà dos anys en el càrrec. La seva gestió econòmica ha sigut eficient. Ha posat uns 150 milions i ha liquidat, per exemple, la totalitat del deute amb Hisenda. En el pla esportiu, les coses són més complexes. 

EL RECORD DE SERGIO 

Després del vuitè lloc de la temporada passada, s’esperava un pas endavant aquest curs. Les incorporacions potser no van ser les esperades i Quique va rumiar el seu adeu, però el tècnic també té la seva quota de culpa. El central Naldo, per exemple, va costar 2,5 milions i a penes juga. Tampoc Granero està destacant. L’entrenador confia en un grup reduït de jugadors, l’equip és el que menys marca a Primera i peces bàsiques com Piatti no estan en el seu millor nivell. El debat de la porteria, amb Diego López (el més ben pagat de la plantilla) de suplent, també pot esclatar en qualsevol moment. 

    

«Tinc una sensació de frustració, d’haver tornat als inicis del curs passat, a l’ansietat, els nervis i aquelles coses que ens allunyen del que volem», va valorar Quique després de caure contra el Girona. «Vaig prendre la decisió de quedar-me a l’estiu i ho assumeixo tot», va remarcar. La grada va esclatar i va disparar a tot arreu. Va començar pel tècnic («¡Quique, vete ya!»), va seguir amb la cúpula («¡Directiva, dimissió!») i va acabar amb els jugadors («¡Aquesta samarreta no us la mereixeu!») al mateix temps que ovacionaven l’experiquito Stuani quan va ser substituït. 

Notícies relacionades

    

«És una qüestió mental, de dinàmiques. No pensem en el futur del míster, sinó a revertir la situació com més aviat millor», va reflexionar ahir Víctor Sánchez. El conjunt blanc-i-blau compta, fins i tot, amb pitjors números que l’Espanyol de Sergio González, que va ser acomiadat fa dos anys amb 17 punts en 15 jornades. Ara en té un menys en els mateixos partits. L’equip acabarà l’any a Las Palmas, diumenge, i a casa contra l’Atlètic, el 22 de desembre. O hi ha reacció o la tempesta es desencadenarà definitivament.